Çiftçi Borçlarına Erteleme İstiyor

Gökalp: “Acilen çiftçilerimizin borçları faizsiz olarak ertelenmeli ve yeniden yapılandırılmalıdır,” dedi.

16.10.2019
634
A+
A-

Gökalp: “Acilen çiftçilerimizin borçları faizsiz olarak ertelenmeli ve yeniden yapılandırılmalıdır,” dedi.

Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, çiftçilerin dört gözle borç erteleme kararını ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasını beklediğini belirterek, “Acilen çiftçilerimizin borçları faizsiz olarak ertelenmeli ve yeniden yapılandırılmalıdır,” dedi.

Çiftçinin, geçen üretim sezonunda doğal afetlerle mücadele ettiğini ve artan girdi masraflarının yükünü çektiğini ifade eden Gökalp, buna rağmen üreticilerin yeterli geliri sağlayamadıkları için borçlarını ödeyemediklerini ve yeni ekim sezonunun masraflarını karşılayamadıklarından dolayı ise ekim yapamadıklarını söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifi ile Kamu ve Özel Bankalara borçlu olan Kamanlı çiftçilerin tamamının icralık durama düşeceğini belirten Gökalp, hasat sonrası bekleyen kredi taksitlerinin ödeme zamanının geldiğini, çoğu çiftçinin ise kredi vadelerinin geçtiğini vurgulayarak, “Çiftçilerimiz dört gözle borç erteleme kararını ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasını beklemektedir. Bu konuda üreticilerimizden talep çok fazladır. Acilen çiftçilerimizin borçları faizsiz olarak ertelenmeli ve yeniden yapılandırılmalıdır,” diye konuştu. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hemşerimiz J. Teğmen Dadak Trafik kazası sonucu şehit düştü
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.