Cins değişikliği işlemini yaptırdınız mı?

Kaman’da ticari faaliyetini sürdüren Avşar Harita işletmecisi Harita Mühendisi Burak Avşar, İmar Barışından Yapı Kayıt Belgelerini alan vatandaşların menfaatine olan Cins Değişikliği konusunda bilgilendirme yaptı.

18.03.2020
614
A+
A-

Kaman’da ticari faaliyetini sürdüren Avşar Harita işletmecisi Harita Mühendisi Burak Avşar, İmar Barışından Yapı Kayıt Belgelerini alan vatandaşların menfaatine olan Cins Değişikliği konusunda bilgilendirme yaptı.

Kaman Belediyesinden emekli olan Doğan Avşar’ın oğlu olan Harita Mühendisi Burak Avşar, gazetemize yaptığı açıklamada; İmar Barışının ikinci aşaması olan Cins Değişikliğinin yapılması halinde söz konusu yapı üzerine kredi çekmede ve kat mülkiyetine geçme gibi birçok konuda hak sahibinin menfaat sağladığını söyledi.

Harita Mühendisi Avşar, açıklamasında; “İmar Kanununun Geçici 16. Maddesinde yer alan, ‘Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar’ başlıklı tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra 31.12.2017 öncesi, ruhsatsız yapı veya ruhsatlı olup eki yapılmış yapılar için, vatandaşlarımız e-devlet üzerinden başvuru yaparak Yapı Kayıt Belgelerini aldılar.

Bir nevi iskân anlamına gelen Yapı Kayıt Belgesi ile elektrik, su, doğalgaz ve numaratajlarını alan vatandaşlar için birde bu belge ile beraber Serbest Harita veya Lisanlı Harita Bürolarına başvurarak İmar Barışının 2. aşaması olan Cins Değişikliği ‘Zemin Tespit Tutanağı’ işlemini yapabilmektedirler.

Bu işlem her ne kadar zorunlu olmasa da Cins Değişikliği işlemi ile söz konusu yapı,  tapuya işlenmekte, üzerine kredi çekilebilmekte, kat mülkiyetine geçme gibi birçok konuda fayda sağlamaktadır.

Vatandaşlarımızın Cins Değişikliği işlemini yapabilmeleri için güncel yapı kayıt belgesi, kimlik fotokopisi ve tapu kayıtları ile Harita Mühendislerine başvurmaları gerekmektedir. Yapının Harita Mühendisi tarafından ölçülerek Yapı Kayıt Belgesinde girilen bilgilerin kontrol edilip kanuna aykırı bir problem olmaması halinde Zemin Tespit Tutanağı Beyannamesi hazırlanıp ilgili Kadastro Müdürlüğüne verilerek ilgili kontrol işlemlerinin ardından Tapu Müdürlüğünden Cins Değişikliği yapılmış yeni tapularını alabilmektedirler.

Biz de Kaman’da faaliyetini sürdüren Avşar Harita firması olarak ilçemiz ve çevre il ve ilçelerde bu ve benzeri işlemleri vatandaşlarımız adına yerine getirmekteyiz,” dedi. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Devlet Hastanesi Tıp Bayramını Kutladı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.