Çırak ve kalfa çalıştıran işletmelere devlet katkısı

İlçemiz genelindeki işletmelere ziyaretler gerçekleştiren Kaman Mesleki Eğitim Merkezi Yönetici ve Öğretmenleri, 3308 sayılı Kanun hakkında bilgilendirmelerde bulunarak işletmelerin imkânlardan yararlanmaları konusunda çalışmalar yürütmekteler.

12.01.2022
1.019
A+
A-

Kaman Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sinan Kaya, gazetemize yaptığı açıklamada; çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda ve işletmelerde yapılacak mesleki eğitime ilişkin esasları düzenleyen 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nun 31’inci maddesine eklenen “Ustalık yeterliliğini kazanmış olanlar mesleklerinde on yıl çalıştıklarını belgelendirdikleri takdirde Bakanlıkça açılacak İş Pedagojisi Kursu Sınavı’na doğrudan katılabilir. Başarılı olanlara Usta Öğreticilik belgesi verilir,” fıkrası kapsamında işletmelerinde çırak ve kalfa çalıştıranlara asgari ücret üzerinden devlet katkısı verileceğini söyledi.

İlçemiz genelindeki işletmelere ziyaretler gerçekleştiren Kaman Mesleki Eğitim Merkezi Yönetici ve Öğretmenleri, 3308 sayılı Kanun hakkında bilgilendirmelerde bulunarak işletmelerin imkânlardan yararlanmaları konusunda çalışmalar yürütmekteler.

Merkez Müdürü Sinan Yılmaz ve okul öğretmenleri tarafından sanayi esnafı teker teker bilgilendirilirken, Müdür Yardımcısı ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sinan Timurhan ise çarşı esnaflarını bilgilendirmeye devam ediyorlar. Bu kapsamda da gazetemizi ziyaret eden Kaya ve Timurhan, kanunun detayları hakkında bilgilendirmeler de bulundular.

Oda Başkanı Timurhan ise odaya kayıtlı esnaflara bilgilendirme mesajları da çektiklerini söylediği açıklamasında; “Şartları uyan esnaflarımızın 30 Haziran 2022 tarihine kadar sürecek olan bu kolaylıktan faydalanmaları kendi menfaatlerine olacaktır. Usta Öğreticilik Belgesi olmadan iş yerlerinde çırak öğrenci ve kalfa öğrenci çalıştıramayacaklardır,” dedi.

Öte yandan, Kaman Mesleki Eğitim Merkezi Yöneticileri yaptıkları açıklamada; “3308 sayılı kanunda yapılan değişikliklerle İş yerlerinde çırak ve kalfa öğrenci çalıştırma özendirilmektedir. İşletmelerimiz yanlarında çalıştırdıkları çırak öğrenciler için net asgari ücretin yüzde 30’u, kalfalar için ise net asgari ücretin yüzde 50’si oranında devlet katkısı alabileceklerdir. İlçemizde herhangi bir okulda okumayan en az ortaokul mezunu, yaş sınırı olmaksızın bir işletmede sözleşme karşılığı mesleki eğitime başlamak isteyen, bir meslek öğrenerek iş hayatına atılıp ülke ekonomisine katkıda bulunmak isteyen her vatandaşımız bu desteklerden faydalanabileceklerdir,” dediler.  / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Türk Eğitim-Sen Kaman’da Yetkili Sendika Oldu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.