ÇKS başvuruları başladı

Bulanık: “2018, 2019 ve 2020 yılında arazisine aralıksız olarak aynı ürünü eken yani münavebe yapmayan üretici 2020 yılı destekleme ödemelerinden yararlanamayacaktır,” dedi.

17.09.2019
662
A+
A-

Kaman İlçe Tarım ve Orman Müdürü Behset Bulanık, 2020 üretim yılı ÇKS başvurularının başladığını belirttiği açıklamasında üreticileri münavebe konusunda uyardı.

2020 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başladığını belirten İlçe Müdürü Bulanık, müracaatların 30 Haziran 2020 tarihi mesai bitimine kadar devam edeceğini belirttiği açıklamasında, “Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından uygulamada olan Mazot-Gübre Desteği, Yurt İçi Sertifikalı Tohum Kullanımı, Yem Bitkileri, Fark Ödemesi ve benzeri desteklemelerden üreticilerimizin faydalanabilmeleri için ÇKS’ ye kayıtlı olmaları gerekmektedir.

Ayrıca, Bakanlığımız tarafından sağlıklı ve kaliteli ürünler elde etmek, kimyasal maddelerin zararlarının insan çevre ve hayvanlar üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri en aza indirmek ve üretim masraflarını düşürmek amacıyla 2020 yılı ÇKS başvurularında münavebe şartı getirilmiştir.

Bu sebeple, 2018 üretim sezonundan başlamak üzere, örtü altı üretimleri hariç olmak kaydıyla bir parsele aynı tek yıllık ürün arka arkaya üç kez ekilemeyecektir. 2018, 2019 ve 2020 yılında arazisine aralıksız olarak aynı ürünü eken yani münavebe yapmayan üretici 2020 yılı destekleme ödemelerinden yararlanamayacaktır.

Bu kapsamda üreticilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve bahsedilen desteklemelere müracaat edebilmeleri için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze gerekli başvuru evrakları ile müracaat etmeleri ve ürün beyanlarında münavebe konusuna azami önemi göstermeleri gerekmektedir,” dedi. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeşil Kaman TV Yayın Hayatına Başladı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.