Deprem felaketini yaşıyoruz

Türkiye, Kahramanmaraş’taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı. Deprem Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da ağır hasara yol açtı. Ülkemizle birlikte çevre ülkeleri de sarsan depremlerin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. Depremden 13,5 Milyon insanımız etkilendi.

08.02.2023
539
A+
A-

Başımız sağ olsun Türkiye’m, şimdi birlik ve beraberlik zamanı…

Türkiye, Kahramanmaraş’taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı. Deprem Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da ağır hasara yol açtı. Ülkemizle birlikte çevre ülkeleri de sarsan depremlerin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. Depremden 13,5 Milyon insanımız etkilendi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04.17’de Pazarcık merkezli 7,7 ve saat 13.24’te ise Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bölgede 3,0 şiddetinin üzerinde 300’ye yakın artçı sarsıntı da meydana geldi. Deprem bölgesine yaklaşık 500 kilometre uzakta olan Kaman ilçemizde de sarsıntı hissedildi.

DEPREMLER 10 İLİ ETKİLEDİ

Yüzlerce artçı sarsıntının da meydana geldiği bölgede Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis ile komşu yerleşim yerlerini etkileyen depremlerde çok sayıda bina yıkıldı.

Depremden etkilenen afet bölgelerinde arama kurtarma faaliyetleri halen devam ederken, gazetemizin baskıya girdiği ana kadar yetkilerin açıklamasına göre 5 Bin’e yakın vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, 27 Binden fazla vatandaşımızın ise yaralandığı belirtildi.

Deprem afet bölgesinde arama, kurtarma faaliyetleri halen devam etmekte. Yıkıldığı tespit edilen 12 Bin’in üzerindeki bina enkazının altında ise kurtarılmayı bekleyen insanlarımızın sayısı ise halen kesin olarak bilinmemekte.

7 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir,” ifadesini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kırşehir Baro Yönetimine İki Kamanlı Avukat Seçildi

YARDIMLAR STADYUMA

Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçesinde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen deprem nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere Kırşehir Valiliğince Yardım Kampanyası başlatıldı.

Toplanacak olan ayni yardımların Valilik koordinesinde gönderileceği ve nakdi yardımda bunmak isteyen vatandaşların AFAD Başkanlığı tarafından açılan banka hesaplarına yapabilecekleri ya da “Deprem” yazarak 1866’ya SMS gönderebilecekleri belirtildi.

Öte yandan, Kaman ilçemizde başlatılan yardım kampanyaları konusunda da Kaman Belediyesi ve Kaman Kaymakamlığından aynı yönde açıklamalar yapıldı. Buna göre, Kaman’dan kampanyaya katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, yardım malzemelerini ilçe merkezinde yardım malzemesi kabul alanı olarak belirlenen Kaman İlçe Stadyumunda (Tribün altı kapalı alan) İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerine teslim edebilecekler.

Kırşehir Kızılay Şubesi’nden tarafından deprem bölgesinde oluşacak kan ihtiyacını karşılamak için başlatılan kan bağışı kampanyasına Kırşehirliler büyük ilgi gösterirken, yolun karla kapalı olması nedeniyle Kaman’da kan bağışı başlatılamadı.

Öte yandan, birçok kurum, sivil toplum kuruluşu, dernek ve vatandaşlarda konserve gıda, battaniye, mont, bot, bere, eldiven, çocuk bezi gibi insani yardım malzemeleri toplamak için çalışmalara başladılar.

EKİPLERİMİZ DEPREM BÖLGESİNDE

Deprem bölgesindeki çalışmalara destek olmak amacıyla Kırşehir AFAD Arama Kurtarma, UMKE, İl Özel İdaresi, Belediye ekipleri ile ambulanslar Kahramanmaraş’a hareket etti.

Sabah saatlerinde deprem bölgesine gönderilen ekiplere ek olarak Valilik koordinesinde, paletli ekskavatör, bekoloader, loader, taşıyıcı araç, arazi aracı, kamyon, bomlu kurtarıcı ve personel kamp aracı olmak üzere toplamda 40 araç, 134 personel ile birlikte afet bölgelerine destek olmak üzere yola çıktı.

Ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen ve personellerinden oluşan Kırşehir MEB Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB), depremden etkilenen illerde arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için Malatya’ya hareket etti. / Haber Merkezi / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaymakam Girgin’in Tayini Çıktı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.