Deprem şehitlerimiz baba ocaklarında toprağa verildiler

Deprem felaketinde hayatlarını kaybeden tüm canlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ile birlikte başta acılı ailelerimiz olmak üzere Yüce Türk Milletimize sabır dileriz. Başımız sağ olsun Türkiye’m…

15.02.2023
1.583
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’deki 7,7 ve saat 13.24’deki 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilimizde büyük bir felakete neden oldu. Enkaz altında kalarak hayatını kaybedenler arasında Kamanlı ve Kırşehirli gencecik hemşerilerimiz de yer aldı. Çoğu asker, polis ve öğretmen’den oluşan hemşerilerimiz mesleklerini yapmak için bulundukları şehirlerde hayatlarını yitirdiler.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak deprem felaketinde hayatlarını kaybeden tüm canlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ile birlikte başta acılı ailelerimiz olmak üzere Yüce Türk Milletimize sabır dileriz. Başımız sağ olsun Türkiye’m…

***

Zehra ve İlhami Altun çifti Aydınlar Köyünde toprağa verildi

Asrın felaketi olan depremde Hatay ilimizdeki evlerinin yıkılması sonucu göçük altında kalan Murat Helvacı kızı Zehra Altun ile 23 yaşındaki eşi Erol Altun oğlu Uzman Çavuş İlhami Altun, şehit oldular.

Deprem şehitleri Zehra ve İlhami Altun’un cenazeleri 8 Şubat 2023 Çarşamba günü öğle namazını müteakip Aydınlar Köyünde düzenlenen askeri törenin ardından kılınan cenaze namazını müteakip köy mezarlığına defin edildiler.

Kırşehir ve Kaman’dan mülki ve askeri erkânın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından şehitlerimizin Türk Bayrağına sarılı tabutları askerlerimizin omuzlarında son yolcuklarına uğurlandılar.

***

Özge ve İsmail Ülker çifti Kaman’da toprağa verildi

Ülkemizi yasa boğan ve 30 Bine yakın insanımızı kaybettiğimiz felakete Adıyaman’da yakalanan Savcılı Büyükoba Köyünden Kenan Karakaya’nın kızı 27 yaşındaki Öğretmen Özge Ülker ile eşi Kargınkızıközü Köyünden olup yeni Mahallede ikamet eden şoför esnafımız Vahit Ülker’in oğlu 31 yaşındaki Özel Harekât Polisi İsmail Ülker, şehit oldular.

Adıyaman merkezde yakalandıkları depremden sonra uzun süre haber alınamayan ve oturdukları evin enkazından 3 gün sonra çıkarılan Özge ve İsmail Ülker çiftimizin vefat haberi ailelerini yasa boğarken, Kaman’da da büyük acı ve üzüntüye neden oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Polis Haftası kutlandı

Şehitlerimizin cenazeleri 9 Şubat 2023 Perşembe günü öğle namazını müteakip Kaman Çarşı Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Hacıpınar Mahallesi mezarlığına defin edildi.

Mülki ve askeri erkânın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından şehitlerimizin Türk Bayrağına sarılı tabutları polis meslektaşlarının omuzlarında son yolcuklarına uğurlandılar.

***

3 kişilik Altıntaş ailesi Ömerhacılı’da toprağa verildi

Kahramanmaraş’ta görev yapan Ömerhacılılı hemşerimiz Bayram oğlu Uzman Çavuş Salih Altıntaş, eşi Gülşen ve kızı Rüya’nın cansız bedenlerine Ebrar Sitesindeki evlerinin enkazında 7 gün sonra ulaşılabildi.

Yakalandıkları depremden sonra uzun süre haber alınamayan 3 kişilik Salih, Gülşen ve Rüya Altıntaş ailesinin vefat haberi ailelerini yasa boğarken, Kaman’da da büyük acı ve üzüntüye neden oldu.

Şehitlerimizin cenazeleri 14 Şubat 2023 Salı günü öğle namazını müteakip Ömerhacılı Köyünde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defin edildi.

Mülki ve askeri erkânın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından şehitlerimizin Türk Bayrağına sarılı tabutları askerlerimizin omuzlarında son yolcuklarına uğurlandılar.

***

Ziya İnanç ve kızı Almira Ankara’da toprağa verildi

Savcılı Esentepe Köyünden olup Ankara’da yaşayan hemşerimiz Deniz İnanç’ın oğlu Ziya ve torunu Almira İnanç, Hatay Kırıkhan’da yakalandıkları depremde enkaz altında kalarak yaşamlarını yitirdiler.

Yarıyıl tatili için kızı Almira’yı annesinin yaşadığı Kırıkhan’a götüren ve kızının son bir kez daha uyuyalım diye ısrarı üzerine Kırıkhan Öğretmenevinde kalmışlar. O gece 6 katlı binanın 2’inci katında göçük altında kalan baba ve kızının son uyumaları oldu. Kurtarma ekipleri, 2 günlük çalışmalar sonucunda hemşerimiz Ziya İnanç ve kızı Almira’nın birbirine sarılmış cansız bedenlerine ulaştılar.

Ankara Yenimahalle Şentepe’de ikamet eden Ziya İnanç ve kızının cenazeleri 9 Şubat 2023 Perşembe günü Ankara Karşıyaka Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ceviz Festivali yarışma müracaatları başladı

***

Kırşehirli 4 kişilik Özdemir ailesi yok oldu

Kahramanmaraş’ta üst üste 2 kez yaşanan büyük depremler sonucu büyük yıkıma uğrayan Hatay’dan Kırşehir’e yürekleri parçalayan bir haber geldi.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Kırşehir nüfusuna kayıtlı Polis Memuru Gürkan Özdemir, eşi İlkay, kızları Zeynep Sude ve Ayşe Melek, Emlakbank Antakya Evleri Sitesinde oturdukları binanın yıkılması sonrası enkaz altında kalarak yaşamlarını yitirdiler. Acı haber baba ocağını yasa boğdu.

***

Asker ve Polis çiftimiz birlikte şehit oldular

Akpınar’a bağlı Çalıburnu (Kaman’ın eski köyü Sallobası) Köyünden olup Hatay’da görev yapan Uzman Çavuş Serdar Ateş ve eşi Mersin Çamlıyayla ilçesinden olan Polis Memuresi Özge Ateş ile henüz 1 yaşındaki kızları, yıkılan Firuz Mutlu apartmanının enkazında kaldılar.

Uzun süre haber alınamayan Özge ve Serdar Ateş ailesinden enkaz altından ilk önce küçük kızları yaralı olarak çıkarıldı. Daha sonra ise Özge ve Serdar Ateş çiftinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Uzman Çavuş Serdar Ateş’in Türk Bayrağına sarılı cenazesi 11 Şubat 2023 Cumartesi günü Çalıburnu Köyünde mülki ve askeri erkânın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından kılınan cenaze namazını müteakip askerlerimizin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.

Eşi Özge Turgut Ateş ise ailesinin isteği üzerine Çamlıyayla ilçesinde düzenlenen resmi törenin ardından aynı yerde toprağa verildi.

***

Mucurlu Uzman Çavuş Nurdağı’nda şehit oldu

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde oturduğu apartmanın çökmesi sonucu Mucur Bazlamaç Köyünden 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Erbaş, göçük altında kalarak şehit oldu.

Erbaş’ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi 11 Şubat 2023 Cumartesi günü Mucur Emine Hatun Camisi’nde mülki ve askeri erkânın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından kılınan cenaze namazını müteakip askerlerimizin omuzlarında Bazlamaç Köyündeki aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  BİK’ten gazetemize ziyaret

Nişanlı olan Erbaş’ın, 2 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

***

Mucurlu Öğretmen Büşra ile Kozanlı Polis Halil Duran çifti şehit oldu

Gaziantep’in İslâhiye İlçesinde görevli Mucur Bazlamaç Köyünden Öğretmen Büşra Şahan Duran ile eşi Adana Kozanlı Polis Memuru Halil Duran, ikamet ettikleri apartmanın depremde göçmesi sonucu enkaz altında şehit düştüler.

Polis memuru Halil Duran’nın Türk Bayrağına sarılı cenazesi 11 Şubat 2023 Cumartesi günü Kozan Ağlıboğaz Mahalle Mezarlığında mülki ve askeri erkânın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından kılınan cenaze namazını müteakip askerlerimizin omuzlarında aynı yerde son yolculuğuna uğurlandı.

Mucurlu hemşerimiz Öğretmen Büşra Şahan Duran’ın cenazesi ise aynı gün ailesinin isteği üzerine Mucur Bazlamaç Köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

***

Çalışmak için gitti depremde öldü

Kırşehir Kortulu Köyünden olan 51 yaşındaki işçi Levent Ekici, çalışmak için gittiği Kahramanmaraş’ta kaldığı otelin çökmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Talihsiz işçi Levent Ekici’nin cenazesi 9 Şubat 2023 Perşembe günü Kırşehir Merkez Ali Çam Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Kortulu köyü mezarlığında defnedildi.

***

Kırşehirli Gardiyan Antakya’da vefat etti

Hatay Antakya’da İnfaz Koruma Memuru olarak görev yapan 36 yaşındaki Kırşehirli hemşerimiz Süleyman Güleç, yaşanan deprem sonrası yaşamını yitirdi.

Güleç’in cenazesi 13 Şubat 2023 Pazartesi günü öğle namazını müteakip Kırşehir Ahi Evran Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Aşıkpaşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.