Deprem tatbikatı yapıldı

Kaman ilçemiz ile birlikte ülke genelinde 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla tüm okullarda eş zamanlı olarak “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı.

09.03.2022
747
A+
A-

Kaman ilçemiz ile birlikte ülke genelinde 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla tüm okullarda eş zamanlı olarak “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı.

KAMAN İTFAİYESİNDEN DEPREM EĞİTİMİ

Ülke genelindeki tüm okullarda gerçekleştirilen deprem tatbikatı kapsamında 4 Mart 2022 Cuma günü Kaman ilçemizde de Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Kaman İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yangın ve deprem sırasında yapılacaklarla ilgili uygulamalı eğitim verildi. Eğitim ve tatbikatına ambulanslarla katılan sağlık ilk yardım ekipleri de destek verdi.

VALİ AKIN KATILDI

Ülke genelinde yapılan tatbikat kapsamında Kırşehir il merkezimizde de Vali İbrahim Akın’ın öğrencilerle birlikte uygulamalı olarak katıldığı tatbikatta sirenlerin çalması üzerine sıralarının yanlarına siper alarak ‘çök-kapan-tutun yöntemi’ ile kendilerini koruma eğitimi verildi.

Vali İbrahim Akın ve beraberindeki protokol de aynı yönetim uygulayarak tatbikata sohbet için bulundukları sınıfta katılarak öğrencilere örnek olurlarken, sarsıntının geçmesi ile birlikte okul görevlileri tarafından izdihama yer vermeyecek şekilde bina dışına tahliye edilen öğrenciler, ‘Toplanma Alanı’nda toplandı. Tahliye işleminin ardından deprem sırasında yaralanan ya da enkaz altında öğrenci kalıp kalmadığı okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından yapılan yoklama ile tespit edildi. Deprem tahliye tatbikatı herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan yerine getirildi.

Tahliye tatbikatının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, afetlerde can ve mal kayıplarının önlenmesi için tatbikatların son derece önemli olduğunu söyledi.

Tatbikatın başarılı geçtiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi, İçişleri Bakanlığımızca 2021 Yılı ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edilmiş, bu kapsamda ilimizde yaklaşık 200 bin vatandaşımıza afetlerde özellikle deprem anında ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiği yönünde eğitimler verilmiştir. Yine İçişleri Bakanlığımızca 2022 yılı ‘Afet Tatbikat Yılı’ olarak ilan edilmiştir. Bugün de 81 ilimizde tüm okullarımızda eş zamanlı olarak tatbikat gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz tahliye tatbikatını başarılı bir şekilde yerine getirdiler. Bizler, depremin hayatın bir gerçeği olduğunu aklımızdan çıkarmadan her türlü afete karşı tedbirli olmalıyız. Bu vesileyle, tatbikatın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, afetsiz günler diliyorum.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Fen Lisesi’ne Z-Kütüphane Kuruldu

Emniyet Müdürlüğü, AFAD, 112 Ambulans, UMKE ve itfaiye ekiplerinden oluşan 5 hizmet grubunun katılımı ile hazırlanan tahliye tatbikatı, Vali Akın’ın toplanma alanında yaptığı incelemeler ile sona erdi. / Sultan AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.