Dr. Altan Kaman Tv8’de yeni teknolojileri anlattı

Kamanlı Göz Hastalıkları Uzmanı hemşerimiz Op. Dr. Altan Kaman, canlı yayına katıldığı ulusal bir tv kanalında Refraktif Cerrahi konusunda merak edilenleri cevapladı.

11.11.2020
1.045
A+
A-

Kamanlı Göz Hastalıkları Uzmanı hemşerimiz Op. Dr. Altan Kaman, canlı yayına katıldığı ulusal bir tv kanalında Refraktif Cerrahi konusunda merak edilenleri cevapladı.

Göz Cerrahisi konusunda kendini geliştiren ve son teknolojileri kullanarak hastalarına umut ışığı olmaya çalışan hemşerim Dr. Altan Kaman, 6 Kasım Cuma günü TV8 kanalında sabah kuşağında yayınlanan, Aylin Çetinkaya’nın sunduğu 8’de Sağlık programına konuk oldu.

Alanlarında uzmanlaşmış olan Op. Dr. Serdar Ceylan, Dr. Nihat Dik, Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, Dt. Hasan Konukseven ve Op. Dr. Altan Kaman’ın konuk olduğu programda sağlık, güzellik ve estetiğe dair merak edilen tüm konular masaya yatırıldı.

Programda, lazerle göz çizdirmeden akıllı lense kadar merak edilen konular hakkında bilgilendirmede bulunan hemşerimiz Dr. Altan Kaman, “Uzak ya da yakını kaliteli görebilmek için herhangi bir enstrümana ihtiyaç duyan kişileri bu ihtiyaçtan kurtarmak için yapılan cerrahinin genel adıdır Refraktif Cerrahi. Miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusurlarının tedavisi için uygulanan ve detaylı tetkikler içeren bir muayenedir. Öncelikle bilinmelidir ki, lazer göz tedavisi sanılanın aksine yeni değil 1980 yılından beri başarıyla uygulanmaktadır. Göz çizdirme olarak da bilinen lazer göz ameliyatı için 13 çeşit yöntem ve son teknoloji uygulanmaktadır. Lazer göz muayenesi çok kapsamlı ve detaylıdır. Yapılacak lazer göz muayenesi yaklaşık 1 buçuk saat sürer. Kişiye özel uyguladığımız yöntemler sayesinde hastamızın lazer göz ameliyatı sonrası uzun vadede en kaliteli şekilde görmesi amaçlanmaktadır,” dedi.

1971 yılında Kaman’da doğan Op. Dr. Altan Kaman, Kaman Lisesinden mezun olduktan sonra, 1995’te Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tamamladı. On Dokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2001 yılında Uzmanlık eğitimini de tamamladıktan sonra Genel Göz Muayenesi, Çocuk Göz Sağlığı, Glokom, Katarakt, Lazer, Retina ve Şaşılık alanlarında on binlerce vakaya tedavi uyguladı. Şu anda Samsun’da bulunan Dünyagöz Hastanesinde görev yapmakta.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, hemşerimiz Altan Kaman’a mesleğinde başarılar diliyor, soyadında taşıdığı memleketimizi başarıyla temsil ettiği için de ayrıca tebrik ediyoruz. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İş-Kur TYP Kapsamında 380 Kişi Alacak
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.