Düğün Sezonu Başladı

Beklenen açıklama geldi ve düğün sezonu başladı. 15 Haziran’a kadar yiyecek-içecek kısıtlamalı 1 saat süre ile yapılabilecek. 15 Haziran’dan sonra ise yeme-içme kısıtlaması ile katılımcı kısıtlaması kalkacak. Nişan ve Kına gibi etkinliklere 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecek.

02.06.2021
626
A+
A-

Yeni Normalleşme Kararlarına Göre Kapalı İşyerleri Açıldı. Düğün ve Kongrelere İzin Çıktı. Kısıtlama Sadece Pazar Günü. Hafta içi 22.00 ila 05.00 Arası Sokağa Çıkmak Yasak.

Beklenen açıklama geldi ve düğün sezonu başladı. 15 Haziran’a kadar yiyecek-içecek kısıtlamalı 1 saat süre ile yapılabilecek. 15 Haziran’dan sonra ise yeme-içme kısıtlaması ile katılımcı kısıtlaması kalkacak. Nişan ve Kına gibi etkinliklere 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 16.00’da gerçekleştirilen Kabine toplantısında koronavirüs sürecinde yeni normalleşme dönemi konusunda birçok karar alındı.

Esnafların kapalı işyerlerinin açılmasından vatandaşın düğünlere yönelik beklentileri konusunda alınan karları açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konu başlıkları şu şekilde:

Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimi Haziran boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve cumartesi günü için akşam 22.00 ile sabah 05.00 arasında devam edecektir. Bu sınırlama cumartesi 22 ile pazartesi 5 arasında yani pazar günün tam kapsayacak şekilde uygulanacaktır.

Restoran lokanta kafeterya gibi yeme içme yerleri akşam 21 ile sabah 7 arasında masaya servis yapılabilecek. Bu mekânlarda pazar günleri ise sadece paket servisi yapılacaktır.

Kahvehane, kafe, çay bahçesi, spor salonu gibi işletmeler pazar günü hariç sabah 7 ile akşam 21 saatleri arasında yarından itibaren çalışabilecektir.

Açık ve kapalı alanlardaki nikâhlar ve düğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde başlayabilecektir.

Üniversiteler 2021-2022 öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül’de başlayacaktır.

Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni düzenlemeye kadar devam edecektir.

DÜĞÜN GENELGESİ YAYINLANDI

Kabine toplantısında alınan kararların nasıl uygulanacağına dair İçişleri Bakanlığının Haziran ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi yayınlandı.

9 sayfa ve 9 madde ile alt bentlerinden oluşan genelgenin 6.2- Nikah Törenleri ile Nikah Merasimi Şeklindeki Düğünler, başğı altında düğünlerin nasıl yapılacağı belirlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ünlü futbolcu hemşerimiz Nuri Şahin, Antalyaspor’un teknik direktörü oldu

Genelgeye göre;

“Açık alanlarda;

-Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde nikah törenleri ve düğünlerle ilgili belirlenen tüm kurallara eksiksiz riayet edilmesi,

-Masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması,

-Yiyecek-içecek ikramının yapılmaması,

-Kapalı alanlarda ise yukarıdaki kurallara ilave olarak;

-Kişi başı asgari 6 m2 alan bırakılması,

– Azami 100 davetli ile sınırlandırılması, kaydıyla 01 Haziran 2021 Salı gününden itibaren yapılabilecektir.

– Yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalara 15 Haziran 2021 Salı günü son verilecektir. Bu tarihten sonraki nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek-içecek ikramı yapılabilecek olup kapalı alanlarda kişi başına en az 6 m2 alan bırakılması kaydıyla azami katılımcı sınırı uygulanmayacaktır.

– Nişan ve kına gibi etkinliklere 01 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecektir,” denildi.

Normalleşme süreci ile ilgili İçişleri Bakanlığı Haziran ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi’ni buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. / Pınar AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.