Engeller Engelliler Tarafından “Tİ”ye Alındı

Belediye ve Kardelen Rehabilitasyon’un organizasyonu ile Engelliler Günü dolayısıyla tiyatro etkinliği gerçekleştirildi.

11.12.2019
647
A+
A-

Belediye ve Kardelen Rehabilitasyon’un organizasyonu ile Engelliler Günü dolayısıyla tiyatro etkinliği gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Uluslararası Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü dolayısıyla Kaman Belediyesi’nin Kardelen Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yaptığı etkinlikte Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi (BESEM) tiyatro ekibi, ‘Bu İşte Bir Sakatlık Var’ adlı tiyatro oyunuyla engellilerin günlük hayattaki sorunlarını hicvederek sahnelediler.

Ankara’da faaliyet gösteren Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi (BESEM) tiyatro oyuncuları Kaman Belediyesi ile Kardelen Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi’nin davetlisi olarak Kaman’a geldi ve ‘Bu İşte Bir Sakatlık Var’ adlı tiyatro oyununu sergileyerek engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekti.

Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro gösterisini ev sahibi olarak Belediye Başkanı Necati Çolak ve Kardelen Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi’nin sahibi Ercan Altıntaş ve eşi Merkez Müdiresi Yıldız Altıntaş ile birlikte Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu, İl Genel Meclis Üyesi Emre Demirci, Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, Belediye Meclis Üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Halil İman, Protokol Üyeleri, Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar izledi.

Engelli vatandaşların imkân verildiğinde birçok şeyi başarabileceğinin ve kendilerine engelli değil normal bir birey olarak bakılması gerektiğinin anlatıldığı oyun izleyicilerden büyük beğeni ve alkış alırken oyun sonunda BESEM oyuncuları kendilerini Kaman’a davet eden ve oyun sergileme imkânı sağlayan Başkanı Çolak ve eğitimci Ercan Altıntaş’a teşekkür ettiler.

Oyun sonunda konuşan Başkan Çolak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle böyle bir program yapmak istediklerini ve her zaman engellilerin yanında olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Çolak, “Buraya gelerek bu güzel oyunu bize sergileyen Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi (BESEM) oyuncularına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu oyunda hem çok eğlendik hem de önemli dersler çıkardık. Engelli insanların da aslında normal insanlardan farksız olarak her şeyi yapabileceğini gördük. Toplumda ayrım yapmadan herkes herkese hoşgörü ile bakmalı, gönlümü kalbini açmalıdır diyoruz. Biz de Kaman Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Tiyatronun insanları eğlendirerek eğittiğini bilincinde olarak sık sık bu tür etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. Katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Mümtaz Öğretmenim Kaman size minnettar

Kardelen Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi’nin sahibi Ercan Altıntaş ise konuşmasında, “Engelliler günü dolayısıyla BESEM Tiyatro grubunu Kaman da ağırlamaktan dolayı Kardelen Rehabilitasyon olarak gurur duyduk. Bu organizasyonda engellilere gönlünü açan Belediye Başkanımız Sayın Necati Çolak Bey’e de engelliler adına ve Kaman adına teşekkür ederiz,” dedi.

Oyun içerisinde Kamanlı Abdal Aşiretinden Yeşil Kaman Gurubu üyeleri Selahattin, Emir ve Seyfullah Ertürk tarafından müzik ziyafeti verilirken, BESEM oyuncularından bir tanesi de seslendirilen yöresel parçalara güzel sesi ile eşik etti.

Tiyatro sonunda Belediye Başkanı Necati Çolak tarafından plaket takdim edilirken, program oyuncularla hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. / Pınar AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.