Esnafımızın Sesini Duyun!

Kaman ESO Başkanı Timurhan, salgın krizinden en çok esnaf ve sanatkârın zarar gördüğünü söyledi.

06.05.2020
804
A+
A-

Kaman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESO) Başkanı Sinan Timurhan, koronavirüs salgını nedeniyle geçici olarak kapatılan ve işsizlik nedeniyle maddi ve manevi olarak çöküntü içerisindeki esnaf ve sanatkârların desteklenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Desteklerin sadece faizli borç paradan oluştuğunu belirten Başkan Timurhan, yardımların ise hep aynı kişilere yapıldığını vurguladığı açıklamasında; “Tüm dünyayı saran ve hayatı felç eden koronavirüs salgını ülkemizde etkisini göstermekte. Tabi ki bundan etkilenen işler, hayatlar var. Bu kötü gidişatta en çok etkilenen kısımlardan bir grupsa esnaflarımız. Kapatılan işyerleri var, kapatılmayanlarda onlardan farklı değiller. Adı açık, kasalar işsizlikten kapalı. Devletimiz destek veriyor ama yeterli değil. Faizli kredilerle yardımcı olmaya çalışıyor ama yine faizli aldığımız krediler erteleniyor. Biz bu ülkenin neferleriyiz, gerek vergilerimizle, gerekse diğer giderlerle devletimize yardımcı oluyoruz. Şuan ki kötü günde bizlerinde yanımızda olduklarını hissetmek istiyoruz.

Yardımlar yapılıyor, bakıyorsunuz çevremize hep aynı kişiler faydalanıyor. Şuan en çok bu kötü gidişattan etkilenen esnaflarımızdır. Memur dostlarımız, emekli büyüklerimiz maaşını zaten alıyor. Paketlerde aynı kişilere dağıtılıyor. Birilerinin esnafımızın sesini duyurması lazım,” dedi.

Kaman halkının da alışverişlerini yerel esnaftan yaparak destek olmasını isteyen Timurhan, “İnanın şuan birçok esnafımız, okul taşıması yapan şoför esnaflarımız borcun günü gelmiş, çiftçilerimiz zor durumda. Ülke olarak biran önce yardımlardan çok üretime geçme zamanı. Bu kötü günleri fırsata çevirebiliriz. Şu hayır mübarek Ramazan ayında o zor halleriyle bile yinede halkın veresiye defterleriyle gerekse yardımlarıyla yine en başta giden kalbi, vicdanı güzel esnaflarımız. Kaman halkından da bu duyarlılığa karşı yerel esnaflarımızı tercih etmelerini diliyoruz. Biz esnafları cenaze ve düğün mangası olarak görmeyin, alışverişlerinizde de yanımızda olun diyoruz. Tüm esnaflarımıza, çiftçilerimize, halkımıza esenlikler diliyoruz,” dedi. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kalaycılığın son temsilcisi Kaman’dan Yakup Deniz
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.