Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Meclis Üyeleri Arazide İnceleme Yapıp Karar Verdi!

09.09.2020
810
A+
A-

Meclis Üyeleri Arazide İnceleme Yapıp Karar Verdi!

Kaman Belediye Meclisinin her ayın ilk Perşembe günü gerçekleştirdiği Aylık Meclis Toplantısı, tek madde ile gerçekleşti.

Eylül Ayı Meclis Toplantısı, 3 Eylül Perşembe günü saat 16.00’da Kaman Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Belediye Başkanı Necati Çolak başkanlığında gerçekleştirilen toplantı boş bulunan Belediye Meclis Üyeliğine getirilen Hacı Erdal Özdemir’in kendisini tanıtmasıyla başladı. Ak Parti Meclis Üyesi Şükrü Sandal’ın bir önceki Meclis Toplantısında üyeliğinin düşürülmesi üzerine yedek sırada bulunan Hacı Erdal Özdemir getirilmişti.

Gündemdeki plan tadilatlarından birini oluşturan yeni hayvan pazarı yapılması amacıyla Meclis Üyelerince yer tespiti arazide gerçekleştirildi. Daha önce İmar Komisyonunca reddedilen, Çevre yolu ile Kırşehir yolu kavşağındaki belediye mücavir alanı içerisindeki imarlı arsada inceleme yapan Meclis Üyeleri, İmar Müdürü Mehmet Eraslan’ın bilgilendirmesinden sonra yapılan gizli oylamada bu alana hayvan pazarının uygun olmayacağını 6 Evet oyuna karşın 10 Hayır oyu ile kararlaştırdı.

Oylama ile imar tadilatına gerek olmadığı için ilk madde görüşmesi sonlandırılırken, Hacıpınar Mahallesinde 5 kat bina yapımı için talep edilen imar tadilatının durumunun görüşülmesi ise oy çokluğu ile önümüzdeki aya bırakıldı.

Kovit19 pandemisi nedeniyle genelge kapsamında işyerlerini kapatan Kaman Belediyesi dükkânlarında kiracı olan esnafların genelge kapsamındaki sürelerde kiralarının alınmayacağı belirtilen Meclis Toplantısında, işyerleri kapatılmayan kiracıların ise talep etmeleri halinde kira borçlarının 3 ay ertelenmesi kararı alındı. Öte yandan, pandemi kapsamında sıkıntıya giren diğer esnaf ve sanatkârlara kolaylık olması bakımından belediyeye olan ilan ve tabela vergisi ödemeleri talep olması halinde 3 ay ertelenebilecek. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  “Çiftçilerimiz sahipsiz kaldı”
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.