Faik Güngör’e fahri hemşerilik payesi ve beratı verildi

Kaman Belediye Meclisi, ilçemize yaptığı yardımlar ve katkılar nedeniyle Kamanlı olmayıp kendisini Kamanlı hisseden hayırsever işadamı ve eğitimci Faik Güngör’e fahri hemşerilik payesi ve beratı verdi.

12.02.2019
691
A+
A-

Kaman Belediye Meclisi, ilçemize yaptığı yardımlar ve katkılar nedeniyle Kamanlı olmayıp kendisini Kamanlı hisseden hayırsever işadamı ve eğitimci Faik Güngör’e fahri hemşerilik payesi ve beratı verdi.

Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu’nun ev sahipliğinde düzenlenen törene Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Necati Çolak’ın yanı sıra kendisine fahri hemşerilik payesi ve beratı verilecek olan işadamı Faik Güngör ve beraberindeki Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Merkez eski Valisi Mustafa Büyük ve TBMM eski Meclis Genel Sekreteri Ali Osman Koca’da katıldı.

Faik Güngör’ün Kaman’a hem maddi hem de manevi katkıları olduğunu belirten Belediye Başkanı Erhan Talu, “Aslen Bala’ya bağlı Küçükcamili Köyünden olan Faik Bey, ortaokul ve lise eğitimini Kaman ilçemizde yapmıştır. Kendisi ile ortaokulda birlikte okuduk. O günden bu güne kadarda kendisini hep Kamanlı olarak görmüş ve bağlarını koparmamıştır. Okuduğu ortaokulu yeniden yaptırarak Kamanlıların hizmetine sunmuş ve bunun yanında da birçok hizmete katkılarda bulunmuştur, kendisine teşekkürlerimizi sunuyorum,” dedi.

Konuşmasına Dadaloğlu’ndan bir dörtlük okuyarak başlayan İşadamı Faik Güngör ise, “Kendimi Kamanlı hissediyorum. Kaman kütüğüne kayıtlı değilim ama hayatımın en özel ve güzel anılarını burada yaşamaktan şeref duydum,” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Talu tarafından hayırsever işadamı Faik Güngör’e fahri hemşerilik payesi ve beratı takdim edildi. Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından başkanlık makam odasında uzun süre sohbet eden heyet, Güngör anısına düzenlenen yemeğe katıldıktan sonra ise ilçemizden ayrıldılar.

KAMAN’IN ÜÇÜNCÜ HEMŞERİLİK PAYESİ

Kaman Belediyesinin resmi kayıtlara göre ilk hemşerilik beratı 1957 yılında Başbakan Adnan Menderes’e verdiği bilinmekte. İkinci hemşerilik beratı ise 1986 yılından bu yana Kaman ve çevresinde arkeolojik çalışmalar yürüten Yassıhöyük Kazı Heyeti Başkanı bayan Dr. Masako Omura’a 2017 yılındaki Ceviz Festivalin’de Kaman ve arkeolojik tarihimize yaptığı katkılardan dolayı verilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  100 yıllık yürüyüş…

GÜNGÖR’ÜN İKİNCİ HEMŞERİLİK BERATI

Kaman Belediyesi tarafından tevdi edilen hemşerilik beratı Faik Güngör’ün aldığı ikinci hemşerilik payesi ve beratı oldu. Güngör, daha önce de öğretmen olarak atandığında ilk görev yeri olan Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde de 2012 yılında bir anaokulunun yapımına katkı sağlamış ve Lapseki Belediye Meclisi tarafından kendisine hemşerilik payesi ve beratı verilmişti.

FAİK GÜNGÖR KİMDİR?

1952 yılında Ankara’nın Bala İlçesine bağlı Küçükcamili köyünde ailesinin yedinci çocuğu olarak doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu ve liseyi ise Kaman ilçemizde tamamladı. Yüksek eğitimini ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Fransızca bölümünde bitirdi. 1974 yılında Çanakkale’ye bağlı Lapseki Lisesinde göreve başladı. Kısa bir süre sonra ise iş hayatına atıldı ve 1981 yılında Seçil Giyim Sanayi’ni kurarak bayan dış giyim imalatına başladı. Ayla hanımla evli olup dört çocuk babasıdır. Eğitim alanında kalıcı eserler bırakmaya başlayan Faik Güngör, ilk önce kendi memleketi olan Bala’ya bir öğrenci yurdu, bir İmam-Hatip Lisesi, kendi köyüne çok amaçlı Köy Konağı, Kesikköprü’ye 12 derslik Çok Programlı Lise yaptırdı. Üniversite tahsilini yaptığı Erzurum merkeze 10 derslik ilköğretim okulu, Lapseki’de yapılan anaokulu binasının yarısını finanse etti. Ayrıca ortaokul ve lise tahsilini yaptığı Kaman ilçemizde de kendi adını verdiği 24 derslikli Faik Güngör İlköğretim Okulunun kaba inşaatını bitirip Milli Eğitim Müdürlüğüne devretmiştir. / Muzaffer AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.