Fen Lisesi’ne Z-Kütüphane Kuruldu

Kaman İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Fen Lisesi’ne kurulan Z (zenginleştirilmiş) Kütüphanenin açılışı yapıldı.

18.12.2019
921
A+
A-

Kaman İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Fen Lisesi’ne kurulan Z (zenginleştirilmiş) Kütüphanenin açılışı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki kütüphanelerin değiştirilmesi ve zenginleştirilmesi amacıyla geliştirdiği “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında desteklenen ve okul idaresinin çaba ve emekleri ile şimdiki halini alan Kaman Fen Lisesi Z-Kütüphanesinin açılışı geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirildi.

Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman tarafından açılışı yapılan Z-Kütüphane törenine MEM Şube Müdürleri Mustafa Kızılırmak, Sinan Şahbaz, Murat Şahin ile ilçemizdeki okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışın ardından Fen Lisesi Müdürü Muharrem Akbaş’ın ev sahipliğinde katılımcılara ikramlar yapılarak Z Kütüphane gezdirildi.

Okul Müdürü Akbaş’ın verdiği bilgiye göre içerisinde internet hizmeti olan, dijital kitaplarla zenginleştirilen Z-Kütüphanede farklı tür ve yayınlarda bini aşkın kitap da bulunmakta.

Milli Eğitim Müdürü İman’da konuşmasında, öğrencilerin bilgi teknolojisi ile kütüphane kavramlarını birleştirme fırsatı bularak daha verimli zaman geçirme imkân ve alanına sahip olacaklarını söyledi.

Z-KÜTÜPHANE NEDİR?

İçerisinde internet hizmeti olan, dijital kitap içerikleri ile zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek verecek kütüphanelerdir.

İçerisinde temel eserleri de barındıran z-kütüphaneler, bilgi teknolojisi sınıfları ile kütüphaneleri bir araya getirerek okulların giriş katına konumlandırılarak öğrencilere zaman bağımsız hizmet sağlamaktadır. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Üreticisiz panel ancak bu kadar olur
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.