Festivale Davet

Belediye Başkanı Çolak, iki gün sürecek ve ceviz konulu panel, yarışmalar, kültürel etkinlikler ile konser bölümlerinin yer alacağı 31’inci Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’ne tüm halkımızı davet etti.

Belediye Başkanı Çolak, iki gün sürecek ve ceviz konulu panel, yarışmalar, kültürel etkinlikler ile konser bölümlerinin yer alacağı 31’inci Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’ne tüm halkımızı davet etti.

Kaman’da 8-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Ceviz Festivali öncesinde bir basın açıklaması yapan Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak; “Pandemi süreci bizleri çok yordu, çok üzdü. İlçe halkının uzun bir aradan sonra eğlenmeye ihtiyacı var. Çeşitli etkinliklerle vatandaşlarımızın yeniden eski günlerine dönmelerini arzuluyoruz. İlçe ekonomisine katkı sağlayacak festivalimiz ile Kaman cevizimizin ve ilçemizin tanıtımını yaparak ulusal ve uluslararası alanda cevizimizin hak ettiği değere ulaşmasını sağlayacağız,’’  diyerek festival programını açıkladı.

CEVİZ PANELİ

Başkan Çolak, yazılı basın açıklamasında; “Başkanlığımız tarafından bu yıl, 31’incisini düzenleyeceğimiz ve geleneksel hale gelen Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivalinde, 7 Ekim Cuma günü saat 13.30 da cevizin babası olarak anılan merhum Lokman Avşar’ın kabri ziyaret edilecek. Aynı gün saat 14.30’da ceviz yetiştiricilerini bilgilendirmek amacıyla Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Doç. Dr. Funda Atila, Dr. Yılmaz Boz, Ziraat Mühendisi Behsat Bulanık ve Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen’in sunumuyla panel düzenlenecektir.

Festivalimizin resmi açılış programı 8 Ekim 2022 Cumartesi günü çelenk koyma töreni ve ardından kortej yürüyüşüyle başlayacak. Yoğun katılımın beklendiği kortej yürüyüşünün Mehter takımının katılımıyla, renkli görüntülere sahne olmasını bekliyoruz. Yöresel Ürünler ve Ceviz Satış Pazarının yer aldığı stantlar da festivalde ayrı bir çekim noktası oluşturacak.”

YARIŞMALAR VE KONSERLER BİRİBİRİNİ İZLEYECEK

“İki gün boyunca devam edecek festivalimizde çok çeşitli etkinlikler yer alacak. Kitap fuarı ve imza günleri, bilek güreşleri, satranç turnuvası, kadınlara yönelik cevizli baklava yarışması, çiftçiler ve üreticilere yönelik ceviz yetiştiriciliği ve ceviz bahçesi yarışmaları, gençlere yönelik şiir ve ses yarışmaları, halk oyunları gösterileri, çocuklara yönelik şişme oyun parkı ve palyaço gösterileri ve birçok etkinliğin yer alacağı festivalimizde 8 Ekim Cumartesi akşam Kamanlı sanatçılarımızın Uğur ve Okan Ertürk, Yener Gedik ve ünlü sanatçı Derya Uluğ’nun sahne alacağı konserlerle birinci günün kapanışı yapacağız.

İkinci gün 9 Ekim 2022, gündüz çeşitli etkinlikler yer alacak. Akşam, Kaman Abdallar Topluluğu Davul Zurna ve Kaşık Ekibi gösterileri, Kamanlı sanatçımız Mert Kaya ile Ömer Şahin ve ünlü grup Zakkum sahne alarak festivalimizin kapanışını gerçekleştireceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  TSO, 50 Bin TL’lik Kırtasiye ve Giyim Yardımı Dağıttı

Çevre iller ve tüm ülke genelindeki vatandaşlarımızı unutulmaz bir festival yaşamak için Kaman’a davet ediyorum,” sözlerine yer verdi. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.