Festivalimize Davetlisiniz

Kaman’da bu yıl 28.si düzenlenecek olan Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklar tamamlandı.

01.10.2019
898
A+
A-

1989 yılında başlatılan ve deprem ve terör nedeniyle 2 sefer iptal edilen Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali programı hazırlıklarını tamamlayan Kaman Belediyesinin adı ve tadıyla dünyaca ünlü Cevizimiz ile ilçemizi daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla yaptığı organizasyon 5-6 Ekim tarihlerinde iki gün olarak gerçekleştirilecek.

Kaman Belediyesi tarafından açıklanan programa göre Ceviz Festivalimizin konser bölümünde 6 ayrı ses sanatçısı sahne alacak. Ayrıca, çeşitli kültürel etkinlikler ile eğlence aktivitelerinin de yer alacağı festival etkinlikleri kapsamında En İyi Ses Yarışması, Dr. Ümit Aktaş tarafından “Bitkilerle Yaşam” konulu sunum ve çocuklara yönelik cayrokopter ile havadan Kaman Turu etkinliği de gerçekleştirilecek.

Son 5 yıldır don felaketi nedeniyle ceviz üretimi büyük oranda düşen ilçemiz Kaman’da bu yıl yok denecek kadar az bir kayıpla hasat sezonuna giren ilçemiz Kaman’da festivalde satılacak kalitede ve miktarda yerli Kaman Cevizimizin olduğunu ve hasadının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Necati Çolak, çevre il ve ilçelerden ceviz almaya gelecek olan vatandaşların gönül rahatlığı ile yeni mahsul ürünleri alabileceklerini söyledi.

Festivalin ana temasını oluşturan Kaman Cevizi Satış Stantlarının bu yıl da Belediyenin kontrolünde belirlenen alanlara kurulacağını ve yerli ceviz üreticilerinin korunacağını altını çizen Başkan Çolak, “Yerli ceviz üreticilerimizin korunması için satıcıların Kaman Cevizi üreticisi ve satıcısı olduğunu belirten onaylı yaka kartları dağıtacağız. Kimsenin ticaretini engelleyemeyeceğimiz için orjini belli olmayan cevizlerin satışı için ise başka alan gösterilecek. Ayrıca, ceviz satış stantlarımızın haricinde yerli sebze ve meyvelerinde satışı için yerler tahsis edeceğiz. İnanıyorum ki hem üreticilerimiz hem satıcılarımız hem de halkımız cevizimizin ve Kaman’ımızın adına yakışır bir şekilde ürün satacaklardır,” dedi.

FESTİVAL AÇILIŞI CUMARTESİ GÜNÜ

28. Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivalimizin resmi açılışı 5 Ekim Cumartesi günü Saat 9.30’da Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunması ile yapılacak. Programa göre, çelenk törenin ardından Tarım ve İnsan konulu resim sergisi gezilecek. Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından festival kapsamında verilecek olan plaket sunumu ve ödül dağıtımı izleyecek.

Festival kapsamında sürpriz etkinlikler düzenlemek için çalıştıklarını belirten Başkan Çolak, “Festivalimizin halk konseri bölümünde ise iki günde 6 sanatçımız konser verecektir. Ceviz Festivalimizin ilk gününde Ankaralı Engincan ile Lara konseri gerçekleştirilecek. Festivalin ikinci günü ise Sıtkı Akın, Senem Gül ve Havva Öğüt ile İsmail YK konser verecekler. Tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz,” dedi. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Atatürk Bilgi Evi’nin Kapatılması Tepki Çekti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.