Film Gibi: Yarım Asırlık Sözleşme

12. Kaman Ortaokulu Buluşması Gerçekleştirildi

11.09.2019
854
A+
A-

12. Kaman Ortaokulu Buluşması Gerçekleştirildi

Kaman Ortaokulu 3/B sınıfı öğrencileri tarafından 1967 yılında kararlaştırılan ve ilki 1970 yılında gerçekleştirilen “Ortaokul Mezunları Buluşması” 2015 yılına kadar her 5 yılda bir gerçekleştirilmekteydi. 2015 yılında gerçekleştirilen 10’uncu buluşmada eski arkadaşların birçoğunun ileri yaş, hastalık ve vefat nedeniyle katılamaması nedeniyle buluşmalar 2 yıla düşürülmüş ve 2017 yılında ve bu yıl Eylül ayında buluşmalar gerçekleştirildi.

Kaman Ortaokulu Mezunu ve eski okulun yıkılarak yeniden yapılmasına katkı sağlayan İşadamı Faik Güngör’ün maddi ve manevi olarak üstlendiği organizasyon bu yıl 8 Eylül 2019 Pazar günü eski adı Kaman Ortaokulu yeni adı ise Faik Güngör İlkokulu olan binada gerçekleştirildi.

Bu yıl gerçekleştirilen toplantıya Kaman Lisesi mezunlarının da dahil edilmesi ile yaklaşık 300 kişi bir araya geldi. Kaman Ortaokulunun eski öğretmenlerinden ve buluşmanın mimarı Turhan Gültekin öğretmen ile birlikte Doğan Yeniçerioğlu, Hasan Fehmi Eker, Hamit Tos, Serpil Tangüner, Nurettin Özgönül, Zehra Özsoy, Aytaç Yücebeşoğlu ve Taner Memiç öğretmenler de katıldı.

Buluşmaya eski ortaokul ve lise mezunlarımızdan Belediye Başkanı Necati Çolak, Kültür Eski Bakanı Gökhan Maraş, Vali Alim Barut, Kırşehir eski Milletvekili Coşkun Gökalp, Kırıkkale eski Milletvekili Kemal Albayrak, Prof. Seyfi Kulaksız, Gazetemiz Yazarı Emekli Öğretmen ve Araştırmacı Mümtaz Boyacıoğlu, akademisyenler, iş adamları aileleriyle birlikte katılırken, Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Yapımcı Bayram Bilge Tokel’de hazır bulundu.

Duygusal konuşmaların ve geçmişin yâd edilmesinden sonra karşılıklı olarak uzun süre sohbet etme imkânı bulan yılların eskitemediği arkadaşlar, İş Adamı Faik Güngör tarafından Beydağ Havuzbaşı Otel Tesislerinde onurlarına düzenlenen mangal partisinde bir araya geldiler. Burada Bayram Bilge Tokel’in canlı müzik performansı ile hasret gideren arkadaşlar gönüllerince bir gün geçirdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hoş geldin Sarı Saçlı Mavi Gözlüm

Buluşma Nasıl Doğdu?

Turan Gültekin’in bir edebiyat dersinde “Sözünde durmak” cümlesinden başlayan ve Ulus Gazetesindeki bir haberden yola çıkarak 52 yıl önce kararlaştırılan ve 49 yıldır devam ettirilen buluşmada sözlerinde durmanın mutluluğu ile çocukları hatta torunları ile sağlık durumlarını hiçe sayarak toplantıya katılan eski mezunlar, kâh gülerek kâh hüzünlü sohbet ettiler. Toplantıda ölen arkadaşlarının ruhlarına da Fatiha okudular.

Eski mezunlar 13’üncü buluşma için 5 Eylül 2021 tarihini kararlaştırarak vedalaştılar. / Muzaffer AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.