Geldikleri gibi gittiler

Özgürlük ve Bağımsızlığımızın Ölümsüz Anıtı, Cumhuriyetimizin Mührü, Büyük Zaferin 99’uncu Yılı Kutlu Olsun.

01.09.2021
676
A+
A-

Özgürlük ve Bağımsızlığımızın Ölümsüz Anıtı, Cumhuriyetimizin Mührü, Büyük Zaferin 99’uncu Yılı Kutlu Olsun.

Büyük Zaferin 99. yılında, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının çelenklerin konulması ile başlarken, program Kaymakamlıkta tebriklerin kabulü ile sona erdi.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurulması sürecindeki Kurtuluş Mücadelemizin mihenk taşı olan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile başlayan Büyük Taarruz’un 99. yıldönümü ülkemizde olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da küresel salgın tehdidi altındaki törenle kutlandı.

Büyük Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 26-30 Ağustos 1922 tarihlerinde Dumlupınar’da gerçekleştirilen Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ve 9 Eylül 1922’ye kadar devam eden Büyük Taarruzla milletimizi yok etmek isteyen işgalci güçlerin Anadolu’dan sökülüp atılmasının gerçekleştiği Büyük Zafer’in 99. yıldönümü kutlamaları ilçemiz Kaman’da protokol üyelerinin katılımıyla 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü Saat 10.30’da Atatürk Anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Şükrü Özcan, Belediye Başkanı Necati Çolak, siyasiler, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen çelenk töreni pandemi önlemleri altında Kaymakam Şükrü Özcan’ın makamında tebrikleri kabulü ile sona erdi.

Bu programda da geçtiğimiz yılda olduğu gibi Bayrak ve Fener Yürüyüşü ile Zafer Konserleri ise düzenlenmedi.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak; Yüce Türk Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu toprakları bize vatan kılan başta devletimizin kurucusu büyük önderimiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, vatanımızın bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Tanrı Türk’e yar olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene.

30 AĞUSTOS’UN ANLAM VE ÖNEMİ

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramıdır. Atatürk’ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir’e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon’da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye’de 1926’dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Mehmet Can Bayram, Doğalgaz zehirlenmesi sonucu vefat etti

“İLK HEDEFİNİZ AKDENİZ”

Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, birliklere “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emrini verdi. 27 Ağustos’ta Afyonkarahisar, 30 Ağustos’ta Kütahya’nın kurtuluşunu 1 Eylül’de Gediz, 3 Eylül’de Emet ve Tavşanlı’nın kurtuluşları izledi, 9 Eylül’de İzmir’de Yunan ordusunu denize döken Türk ordusu, Mustafa Kemal Paşa’nın emrini büyük bir başarıyla yerine getirdi. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.