Gelin Bu Cenazeyi Hep Birlikte Kaldıralım

Arif Göçmen’den alkışlanacak çıkış…
Kaman Belediye Meclis Üyesi ve Kaman Ceviz Üreticisi Arif Göçmen, Kaman’da cenaze kaldırma masrafları ve cenaze yemekleri konusunda yerel yönetimlerin vatandaşa destek olması çağrısında bulundu.

Arif Göçmen’den alkışlanacak çıkış

Kaman Belediye Meclis Üyesi ve Kaman Ceviz Üreticisi Arif Göçmen, Kaman’da cenaze kaldırma masrafları ve cenaze yemekleri konusunda yerel yönetimlerin vatandaşa destek olması çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz aylarda Aksaray’ın başarılı ve sevilen Valisi Hamza Aydoğdu’nun yayımladığı genel emir ile “Taziye Yemeği” uygulaması Aksaray’da yasaklanmış ve ülke genelinde de büyük destek görmüştü.

Kaman ilçemizde de süregelen bu din dışı geleneğin ekonomik boyutu da ele alındığında cenaze sahiplerini zor durumda bıraktığı her kesim tarafından kabul görmekte. Arif Göçmen’in alkışlanacak bu çıkışını Kaman Ak Haber Gazetesi olarak bizde destekliyor, halkımızın bilgisine sunuyoruz.

Göçmen, sosyal medya hesabından yaptığı ve çok sayıda yorum ve öneri alan çağrısında; “Değerli arkadaşlar, dün ve evvelsi gün cenaze sahiplerinin serzenişi; cenaze masrafı, çadır, soba vs 4 ila 5 Bin TL. Pide ve yemek masrafı ortalama 20 Bin TL. olduğunu söylediler. Bu serzenişe istinaden, cenazeler köylerde ise özel idareler zorunlu çadır, soba vs gibi işleri; ilçe sınırları içerisinde ise çadır, soba gibi zorunlu ihtiyaçlarını belediyeler yapmalı. Pide ve yemek işlerini mahalle muhtarları ile istişare ederek, köylerde özel idare müdürlüğü, ilçe belediye bakanlığı, cenaze sahibine maddi sorun olmadan çözülmeli. Yoksa cenaze sahiplerine cenaze kaldırılması maddi olarak büyük yük getiriyor. Bu sorunu yerel yönetimler çözerse herkes daha rahat olacaktır…” sözlerine yer verdi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Darısı başımıza, darısı Kaman yollarına (!)
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.