Gübre fiyatları zorluyor

Gökalp: “Artan gübre fiyatları çiftçiyi zor durumda bırakıyor…”

03.02.2021
936
A+
A-

Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, gübre fiyatlarını değerlendirdiği açıklamasında yapılan zamların çok yüksek olduğunu dile getirdi.

Yapılan zamların çok yüksek olduğunu ve çiftçiyi zor durumda bıraktığını belirten Ziraat Odası Başkanı Gökalp, “2020 yılına oranla 2021 yılında gübre fiyatları çok aşırı derecede yükselmiştir. 2020 yılına göre üre fiyatları Bin 800 TL civarındayken bugün aynı üre Tarım Kredi Kooperatifi ve serbest piyasada 3 Bin ila 3 Bin 100 TL gibi bir fiyata yükselmiştir. Nitrat gübre fiyatları geçen yıl Bin 300 TL civarındayken bu yıl gelen yüksek zamlarla 2 Bin 400 TL oldu.

Burada yüzde 80 oranında korkunç bir zam oranı yansıtılmış ve çiftçilerimiz bu konuda mağdur duruma düşürülmüştür. Bir an önce Tarım Bakanlığımızın bu konuya müdahale etmesini ve fiyatların makul seviyeye indirmesini bekliyoruz. Son dönemlerde aynı zamanda yem fiyatlarında da torba başına 15 TL gibi bir zam yapıldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve 765 Oda Başkanlığı olarak bu zamları kınıyoruz” dedi.

AGRO TV’YE ÇIKTI

Öte yandan, 1 Şubat Pazartesi günü sabah kuşağında online olarak Merve Ekinci tarafından hazırlanan AGRO TV ile Günaydın programına katılan Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, borçlar, elektrik, Bağ-Kur ve Tarsim gibi üretimde kronik sorunları değerlendirdi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Miss Bahçe Düğün Salonu hizmete girdi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.