Gübre Yönetimi ve Verimli Topraklar Projesi Uygulanıyor

Kaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Özkan Sarı tarafından hazırlanan “KOP İle Gübre Yönetimi ve Verimli Topraklar Projesi” kabul edilerek çalışmalara başlandı.

03.03.2020
816
A+
A-

Kaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Özkan Sarı tarafından hazırlanan ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında 2019 Yılı Mali Destek Çağrı Programları için “KOP İle Gübre Yönetimi ve Verimli Topraklar Projesi” KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından kabul edilerek çalışmalara başlandı.

“KOP İle Gübre Yönetimi ve Verimli Topraklar Projesi”nin Aydınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Kırşehir Damızlık Birliği Ortaklığında hazırlandığını belirten Kaman Tarım ve Orman Müdürü Behset Bulanık, proje hakkında yaptığı açıklamasında; “Toplam proje tutarı 159 Bin Lira olup, bu tutarın 20 Bin Lirası Aydınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından karşılanmıştır. Proje kapsamında çiftçilerimize toplam 80 saat teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek olup,  eğitim sonrası 1 adet katı Hayvan Gübresi Dağıtma Römorku ve 1 Adet Katı Hayvan Gübresi Karıştırma (Kompost ) Makinası Aydınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifine teslim edilecektir.

Projemiz kapsamında vereceğimiz teknik bilgiler, makine ve ekipmanlarla büyükbaş hayvanlardan elde edilen yaklaşık 90 bin ton katı atığın fermente edilerek tarım arazilerinde kullanımı sağlanacaktır. Proje ile çevre kirliliğinin önüne geçilecek, topraklarımızın mikroorganizma kapasitesi artırılacak, bitki beslenmesi ile direkt ilgili olan toprak PH’sı dengelenecek, toprak organik madde miktarı artırılacak, kimyasal gübreler daha etkin olarak kullanılacaktır. Daha az masraf ederek daha fazla ürün elde eden çiftçilerimizin gelirleri artacaktır,” dedi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Belediye öğretmenleri unutmadı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.