Hacı Adaylarımız kutsal topraklarda

Kaman’dan Hac vazifesi için kutsal topraklara 11 kişi Diyanet, 4 kişi ise şirket aracılığı ile gitti

24.07.2019
838
A+
A-

Kaman’dan bu yıl Hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara giden hemşerilerimiz Kırşehir merkezde yapılan uğurlama töreni ile Cumartesi günü dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Aralarında Kaman ilçemizden 15 hacı adayının da bulunduğu il genelinden toplam 126 hacı adayımız için Cacabey Camisi önünde uğurlama töreni düzenlendi. Vali İbrahim Akın’ın katılımıyla yapılan törene Din görevlileri, Hacı adayları ve Hacı adaylarının yakınları katıldı.

Hacı adaylarıyla tek tek vedalaşarak helallik isteyen Vali İbrahim Akın, Hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara yolculuğa çıkan hacı adaylarının mukaddes yolculuklarının mübarek olmasını temenni ettiği törenin ardından hacı adayları, yakınlarıyla helalleşerek Ankara Esenboğa Havalimanı’na yolcu edildi.

Ankara 13.Kafile olarak 20 Temmuz 2019 Cumartesi günü yola çıkan Kırşehirli hacı adaylarımız havayolu ile Cidde’ye oradan da Mekke’ye hareket ederek kutsal topraklara ulaştılar.

Kafile Başkanlığını Kaman İlçe Müftülüğünden Murakıp Ahmet Yalçınkaya, Din Görevlisi olarak ise Savcılı Gültepe Köyü İmam Hatibi Mehmet Temir’in refakatinde 36 gün sürecek olan hac görevlerini tamamlayacak olan Kırşehirli hacı adaylarımız, kutsal yolculuklarını 26 Ağustos 2019’da tamamlayarak yurda dönecekler. Kaman’dan Hac vazifesi için kutsal topraklara 11 kişi Diyanet, 4 kişi ise şirket aracılığı ile gittiği öğrenildi. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Mahalle Piroğlu Camii yapımına başlandı
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.