Hasan Yazar vefat etti

Hasanoğlan Köy Enstitüsü mezunu

19.08.2020
1.304
A+
A-

Kaman Yazarlar sülalesi Katipoğullarından  Kamil oğlu 1930 doğumlu Köy Enstitüsü Mezunu Emekli Öğretmen Hasan Yazar, vefat etti.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Hasan hoca, yaz aylarında ikamet ettiği Muğla’daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve uzun süre yoğun bakımda kalmıştı. Yaşam mücadelesini 16 Ağustos Pazar günü kaybeden Hasan Yazar’ın cenazesi 18 Ağustos 2020 Salı günü Saat 11.30’da Cuma Mahallesi mezarlığında kılınan kalabalık bir cenaze namazının ardından aynı yerde toprağa verildi. Taziyesi, Çiftlikli Mahallesi Yazar Sokak’ta bulunan Fatih Apartmanındaki evinde kabul edilmekte.

İlkokul’dan sonra girdiği sınavı kazanarak 1942 yılında Hasanoğlan Köy Enstitüsünde okumaya başlayan Hasan hoca, 1947 yılında Savcılı Büyükoba’da öğretmenliğe başladı. Ardından Ömerhacılı, Demirli ve Yenihayat İlkokullarında öğretmenlik yaptı. 27 yıllık eğitimcilik hayatına 1974 Ağustos ayında emekliye ayrılarak sonlandıran Hasan hoca, siyasete girerek Kaman Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis Üyeliği ve Petlas Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Eşinin vefatından sonra yalnız yaşayan Hasan hoca 1’i kız olmak üzere 5 çocuk sahibi idi.

Hasan Yazar amcamızın hayat hikâyesini Gazetemiz Yazarı Mümtaz Boyacıoğlu’nun “Karartılamayan Işıklar, Köy Enstitüleri” adlı kitabından okuyabilirsiniz.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, Kaman’da kaldığı günlerde arada bir ziyaretimize gelerek gazetemizi okuyan, güzel ve akıcı sohbeti ile ilçemizin geçmişi ve siyaseti üzerine bilgi dağarcığımızı her daim canlı tutan Hasan Yazar amcaya Allah’tan rahmet, Yazar ailesine başsağlığı dileriz. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  30 km uzakta bulundu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. Ahmet Yücel dedi ki:

    Rahmetli Hasan Hocam, iyi bir eğitimci, sevilen bir insandı. Biz öğretmenlerin ilk örneklerindendi. Benim ilkokul öğretmenim, aynı devrelerden İsahocalı muhterem insan İlyas Sürmeli idi. Kırşehir Yeşilyurt Gazetesi sahibi Murat Bey’in babası. Kendileri hayatta, emekleri asla unutulmaz. Kıymetli hocama da sağlıklı yıllar diliyorum.
    Hasan hocama Allah ‘dan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah! Ailesine, yakınlarına dost ve sevenlerine, eğitim camiasına başsağlığı diliyorum! 😪🇹🇷