Hasat devam ediyor

Yağmur önce yağmadı; yaktı kuruttu, şimdi de kırıp döküyor…

16.06.2021
1.279
A+
A-

Kaman’da hububat ürünlerinden Arpa’nın hasadı geçtiğimiz hafta Günyüzü Bölgesi ve Irmak Bucağında başladı. Çiftçilerimizin heyecanla bekledikleri, alın terlerinin karşılığını görecekleri hasat mevsimi arpaların biçilmesiyle başladı.

Gecikmeli şekilde başlayan ve sınır sürerek yaklaşık 10 gündür devam eden yağışlardan fırsat buldukça hasat işlemi devam ederken, hasadın önümüzdeki haftalarda tamamlanması beklenmekte. Buğday ile nohut hasadının ise arpa hasadının tamamlanmasının hemen ardından 10’ar gün arayla peş peşe gelmesi beklenmekte.

Savcılı bölgesinden edinilen bilgiye göre, daha önceki yıllarda dönümünden 200 ila 250 kilogram arpa hasat edilen tarlalarda verim dönümde 50 kiloya kadar düşmüş durumda. Genel olarak ekinin zayıf, verim ve kalitenin ise düşük seyrettiğini belirten birçok çiftçimiz ise kuraklıktan etkilenen tarlalarda durumun içler acısı olduğunu söylemekteler.

FİYAT SERBEST PİYASADA YÜKSEK

İlk hasadın ürünü olan Arpa’nın tonu Kaman’da zahireci esnafı tarafından kalitesine göre 2 Bin 400 ila 2 bin 700 lira arasında alıcı bulurken, TMO’nun açıkladığı Bin 750 liralık başfiyat düşük kaldı. Ofis geçtiğimiz yıl ise Arpa’yı Bin 275 Liradan almıştı. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sayı 1059 Sayfa 1
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.