Hasretle beklenen kar geldi

Kaman’da “Gar, Gış ve Gıyamet” Hasreti Beyaz Örtü ile Sona Erdi

22.12.2021
661
A+
A-

Kaman’da “Gar, Gış ve Gıyamet” Hasreti Beyaz Örtü ile Sona Erdi

Kaman’da yılın ilk kar yağışı gecikmeli de gelse yüzleri güldürdü. Yaklaşık 20 cm civarında yağan kar yağışı zorluklarının yanında umutları yeşerterek kartpostallık görüntülerde verdi.

Küresel ısınmasının etkilerinin iyiden iyiye hissedildiği İç Anadolu Bölgemiz genelinde olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da susuzluk krizi devam etmekte. Yaz aylarında yağış almayan ilçemizde sonbahar mevsimi de kurak geçti. İlçemizin dört bir yanını saran onlarca sulama göleti susuzluk nedeniyle boş durumda.

Geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve aralıklarla iki gün süren kar sağanağı Kaman ve çevresinde yüzleri güldürdü. Kuraklık ve kıtlık tehlikesi yaşayan çiftçinin yüzü bir nebzede olsa güldü.

KIŞ ZORLUKLARI

Kar yağışı nedeniyle Kaman’da bazı ağaçlar üzerlerine binen yüke dayanamayarak yıkılırken, çarşı meydanındaki bir ağaç altında park edili aracın üzerine devrilerek maddi hasara yol açtı. Pazar günü, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Yelek yolu Müderris geçidinde maddi hasarlı kaza meydana gelirken, Benzer Köyü yolunda yan yatan tır 7 saatten fazla kurtarılmayı bekledi.

ÖĞRENCİLER ÜZÜLDÜ

Hafta sonu yağan kar en çok çocukları sevindirirken, yine üzülen çocuklar oldu. Kar yağışının keyfini her zaman olduğu gibi yine çocuklar çıkardı. Kartopu ve kızak yarışlarının yanı sıra büyükleriyle beraber kardan adam yapma keyfini çıkardılar. Ancak, yoğun kar nedeniyle okulların tatil edileceğini uman çocuklar sosyal medyadan vali ve kaymakam amcalarına güzellemeler dizseler de umdukları müjdeli haberi alamadılar.

AYAZ UYARISI

Kar yağışının ardından bulutların dağılması başlayan ayaz yerini soğuk hava dalgasına bıraktı. Meteoroloji’den bölgemiz için yapılan uyarıda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altına düşeceği ve hafta sonuna kadar süreceği belirtildi. Kaman’da bugünden itibaren hava sıcaklıkları gece -15’leri, gündüzleri ise yine eksi secilerde devam edeceği tahmin edilmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  43.Turizm Haftası Kalehöyük’te Başlatıldı

KARLA MÜCADELE

Kar yağışının ardından kapanan yolları açma ve tuzlama faaliyetleri eş zamanlı olarak yürütüldü. Köy ve anayollarda özel idare ve karayolları ekipleri mücadeleye devam ederken, mahalle ve sokak yolları da Kaman Belediyesi ekipleri tarafından açılmaya başladı.

Beklenenden fazla gerçekleşen kar yağışı nedeniyle ana arterleri açık tutan belediye ekipleri, bazı mahalle ve sokaklarda gecikme yaşayınca halk sosyal medyadan tepki gösterdi. Kar yağışının durmasının ardından çarşı içinde ve okul çevrelerinde kaldırımları da temizlemeye başlayan Belediye ekipleri, gece meydana gelecek don olayına karşıda tuzlama çalışmalarına devam etmekte. / Sultan AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.