Hoş geldin Atam!

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemize Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için çıktığı yolda Kaman ilçemize ilk kez gelişinin 100. Yılını bugün kutlayacağız.

24.12.2019
506
A+
A-

İlçemiz tarihinin en önemli olaylarından biri olan ve Kurtuluş Mücadelesinde bir kilometre taşı olan ilçemizde 100.yılın anısına büyük etkinlikler ve kutlamalar beklenirken, halen Ata’nın ilçemizde kaldığı ev müzeye dönüştürülmedi ve standart anma programının haricinde bir etkinlik gerçekleştirilmedi.

Yılladır Atamızı temsilen Samsun’dan çıkarılan ve gençler tarafından elden ele taşınarak Ankara’ya ulaştırılan Şanlı Bayrağımızın yolculuğu kesintiye uğramıştı. Atamızı temsil edecek olan Şanlı Bayrağımız 25 Aralık Çarşamba (bugün) günü saat 10.30’da ilçemizin içerisinde temsili olarak yola çıkarılarak Cumhuriyet Meydanına getirilecek. Burada Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından Fen Lisesi Toplantı Salonuna geçilerek İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen etkinliklere geçilecek.

Daha önce Halk Kütüphanesi (Kültür Merkezi) Salonu olarak açıklanan etkinlik yeri ısınma sorunu nedeniyle Fen Lisesi Salonu’na alınırken, buradaki etkinlikler Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasını müteakip protokol konuşmaları ile başlayacak. Şiirlerin ve türkülerin seslendirileceği 100.yıl anma programı ödül töreni ile sona erecek. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hemşerimiz Cengiz Çavuş, Bolu AFAD İl Müdürü oldu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.