İçme Suyu Projesi Başlıyor

44 Milyona mal olacak, %50’si hibe edilecek. Çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak.

26.02.2020
735
A+
A-

Kaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve İller Bankası tarafından 18 Aralık 2019 tarihinde ihale edilen Kaman İçme Suyu İnşaatı Yapım İşinde son dönemeç yer teslimi ile geçildi.

Kaman’da içme suyu altyapısının yenilenmesini öngören projenin ilk etabında 176 kilometre şebeke hattı ile 5 depo yapılacak. Toplam maliyeti 44 Milyon Lira olan projenin yüzde 50’sinin hibe olduğunu belirten Belediye Başkanı Necati Çolak, “Başlanan çalışma sonrası Kaman’da su altyapısı değişecek. Suyun kalitesi artacak,” dedi.

YER TESLİMİ YAPILDI

20 Şubat 2020 Perşembe günü saat 12.00’de Belediye Makam Odasında gerçekleştirilen törenle ihaleyi alan şirkete yer teslimi gerçekleştirildi.

İller Bankası A.Ş. adına Kayseri Bölge Müdürlüğünden İnşaat Mühendisi Halil Karakaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen yer teslimi imza töreninde Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Aydın Sezgin, Harita Mühendisi Sami Onur Çelik, Kaman Belediyesi adına Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili Sefa Şahin ile Belediye Başkanı Necati Çolak’tan oluşan heyet, ihaleyi alan Seril İnşaat ve Altar Mühendislik İnşaat iş ortaklığının temsilcileri Yusuf Deprem ve Hasan Anlı’da hazır bulundu.

ÇALIŞMALAR 700 GÜNDE BİTECEK

İmza töreninin ardından içme suyu şebeke hattı projesinde çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını belirten Belediye Başkanı Necati Çolak, “176 kilometre şebeke hattı ile 5 adet otomasyon sistemli depodan oluşan su altyapımızın yenilenmesi çalışması önümüzdeki günlerde başlayacak. Çalışmalar ilk önce doğalgaz altyapısı tamamlanan bölgelerden 4 ayrı ekiple başlayacak olup, 700 günde tamamlanacaktır. Göreve geldikten sonra ilçemiz de özellikle teknik sorunları çözmeyi ilke edindik. Reçeteyi ilçemiz için doğru yazıp teşhisini de doğru şekilde yapmaktayız,” dedi. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Koç katımı şenliği düzenledi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.