İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu’ndan çevre duyarlılığı

Kaman’da araziye atılan kullanılmış zirai ilaç kutuları insan ve çevre sağlığı açısından tehlike saçıyor

06.05.2020
761
A+
A-

Mevsim itibarıyla tarım çalışmalarında zirai mücadele için kullanılan ilaç kutularının şuursuzca çevreye ve çeşme başlarına atılması doğaya, hayvanlara ve insanlara zarar veriyor.

Kaman’da tarım arazilerinde kullanıldıktan sonra gelişi güzel ortalığa atılan zirai ilaç atıklarına Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Kamil Avşaroğlu tepki gösterdi.

Çiftçilerimizin kullandığı ziraî ilaçların kutularının çevreye rastgele atılmasına bilinçli birçok hemşerimiz ile birlikte tepkisini dile getiren Başkan Avşaroğlu, yaşanan bu duruma sosyal medya hesabından yayınladığı video ile tepki gösterdi.

Tarım arazisinde bulunan çeşme başına atılmış onlarca zirai ilaç kutusu başında çiftçilere seslenen Avşaroğlu; “Çiftçi kardeşlerimize ve hemşerilerimize sesleniyorum. Hayırlı uğurlu olsun, tam ilaçlama zamanı. Yalnız sizlerden bir ricam var. Bu ilaç kutularını gelişigüzel ortalıklara atmayalım. Herkesten ricam bu boş kutuları yanlarınızda bulunduracağınız çöp poşetlerine koyarak çöp konteynırlarına atmanız. Bu gün burada gördüklerimizi arkadaşlarımızla topladık, hep birlikte doğamızı koruyalım. Bu ilaç atıkları çevremize, hayvanlarımıza ve insanlarımıza zarar vermesin. Şimdiden hepinizi teşekkür ediyorum,” dedi.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak bu duyarlı davranışından dolayı Başkan Avşaroğlu’nu tebrik ediyor, plastikten oluşan ve doğada binlerce yıl yok olmayan bu zirai ilaç atıklarının yakılmamasını, imkân varsa yıkadıktan sonra geri dönüştürülme için toplanmasını ya da derince kazılmış bir çukura gömülerek imha edilmesini tüm üreticilerimizden talep ediyoruz.

Çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak için doğamızı koruyalım. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Fener Alayı Düzenlendi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.