İsahocalı eski Belediye Başkanı Şefik Metin ağabey vefat etti

İsahocalı Kasabasının ikinci Belediye Başkanı Emekli Astsubay Şefik Metin, 79 yaşında vefat etti.

10.03.2021
1.292
A+
A-

İsahocalı Kasabasının ikinci Belediye Başkanı Emekli Astsubay Şefik Metin, 79 yaşında vefat etti.

1973 yılında mahalli seçimlerde İsahocalı Belediye Meclis Üyeliğine, 1977 yılında ise yüzde 56,6 oy oranıyla CHP’den İsahocalı Kasabası Belediye Başkanlığı görevine seçilen Şefik Metin’in Belediye Başkanlığı 12 Eylül 1980 yılında Silahlı Kuvvetlerin yönetime el koyması ile sona ermişti.

Kaman ilçemize bağlı 10 Kasaba Belediyesinden biri olan ve 30 Mart 2014’de nüfusu 2 Binin altında kaldığı gerekçesi ile kapatılan 9 Kasaba Belediyemizden bir tanesi olan İsahocalı Köyünde 1942 yılında doğan Başkan Şefik Metin, İlkokulu köyünde, Ortaokulu Kaman ile Ankara Kurtuluş Lisesi orta bölümünde okudu. Kırşehir Lisesi birinci sınıfından ayrılarak 1959 yılında Ankara Jandarma Astsubay Okuluna kayıt oldu. 1962 yılında Astsubay olarak göreve başladı. 1970 yılında ise Türk Silahlı Kuvvetlerden malulen emekliye ayrıldı.

İsahocalı Kasabasının imar edilmesinde büyük emek ve mesaisi bulunan ve köy halkı tarafından sevilen ve sayılan bir kişi olan Şefik Metin, İstanbul’a yerleşerek bir süre ticaretle meşgul oldu. Köydeki evini boşaltmayan ve yaz aylarını köyünde geçiren Başkan Şefik Metin, evli ve 5 çocuk babasıydı. Oğullarından Şükrü Metin, önceki dönemde CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, 5 Mart 2021 Cuma günü vefat eden ve cenazesi aynı gün öğle namazını müteakip İsahocalı Köyünde toprağa verilen Belediye Başkanı Şefik Metin ağabeye Allah’tan rahmet, ailesi ve İsahocalı halkına başsağlığı dileriz. /Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Veteriner Hekim Fatih, Bitlis’e atandı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.