İsahocalı Köyü Okulu Kapandı

Bu cümleyi söylemek bile insanın yüreğini burkuyor, sanki boğazını bir düğüm sıkıyor.

19.06.2019
905
A+
A-

Bu cümleyi söylemek bile insanın yüreğini burkuyor, sanki boğazını bir düğüm sıkıyor.

Köyümüz uzun süredir, gurbete göç verdi, bunun sonucu olarak 45 yıllık belediyemizi de kaybettik. Genç nüfusun ekmek ve iş arayışında olduğu günümüzde, köyde hemen hemen hiç genç kalmadı. Köyün genel görünümüne bakarsanız yeni yeni evlerin yapıldığını görüyoruz. Ancak bu evleri yapanlar, şehir hayatından kaçan emekli yaşlılar.

2018-2019 öğretim yılının son günü olan 14 Haziran 2019 günü okulumuza gittim. Çocuklar karnelerini almışlar, neşeli görünmeye çalışmaktalar, ancak yüzlerinden yaşadıkları burukluğu hissediyorsunuz. Kapanış törenini yöneten öğretmen çocuklara “son defa İstiklâl Marşımızı söyleyeceğiz, coşkulu ve gür olarak söylemenizi istiyorum,” dedi. 

Orada bulunanlarla  birlikte okulumuzda son olarak İstiklâl Marşımızı hak ettiği şekilde söyledik. Öğrenciler öğretmenleri ile vedalaştı, tam bir trajediydi.

1935 yılında açılan  irfan yuvası, binlerce öğrencinin yetiştiği bu güzelim okulumuz kapandı.

2018-2019 öğretim yılında okulumuzun toplam 65 öğrencisi vardı. Bunlardan 40 öğrenci, Aydınlar, İmancı ve Cinderesi’nden taşımalı olarak gelmekteydi.

İsahocalı köyünden ise 25 öğrencisi vardı. 10 Dersliği, bilgi teknoloji sınıfı ve her derslikte 12 akıllı tahtası ile İsahocalı İlk ve Ortaokulu kapandı.

Öğrenciler gelecek öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği okula taşımalı olarak gidecekler.

Cevat KOÇAK

Emekli Öğretmen

İsahocalı Köyü

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Avukat A.Aydın Akpınar’dan Ceza İnfaz Hukuku Semineri
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.