İsahocalılar Şenlikte Buluştu

İsahocalı Köyü 9. Kültür ve Dayanışma Şenliği 3 Ağustos Pazar günü gerçekleştirildi.

09.08.2019
780
A+
A-

İsahocalı Köyü 9. Kültür ve Dayanışma Şenliği 3 Ağustos Pazar günü gerçekleştirildi. Uzun bir aradan sonra tekrar yapılan şenliğe gurbetteki binlerce İsahocalıların yanı sıra Vali İbrahim Akın, Milletvekili Mustafa Kendirli, Kaymakam Murat Girgin, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Ak Parti Kaman İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu, Kurancılı Belediye Başkanı Adem Bıcakcı, Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, İl Genel Meclis Üyeleri Emre Demirci ve Murat Gedik, Kaman Belediye Meclis Üyeleri, Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, Kaman ve çevre köylerden gelen davetliler katıldı.

İsahocalı Köyü Derneği ve Muhtarlığının ortaklaşa organize ettiği şenliğin açış konuşmasını Dernek Başkanı Emekli Öğretmen Cevat Koçak yaptı. Şenliğin amacının İsahocalıları bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamak olduğunun atını çizen Koçak, “Kaman1 Cevizinin orijinini barındıran köyümüz doğası ve sosyal yapısı ile çevremizde olumlu bir imaja sahiptir.  Biz bu güzellikleri, hoşgörüyü geçmişimizden miras aldık, bu mirası yaşatmaya çalışıyoruz. Eminim ki bizden sonra da gençlerimiz yaşatacaktır. Şenliğimize destek olan Sayın Ramazan Demirel’e, Levent Atlıhan’a, Şükrü Metin’e, Tuncay Koçak’a, Tuncay Delibaş’a, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na ve Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut’a köyümüz adına teşekkür ederiz,” dedi.

Köy Muhtarı Abdullah Ulusoy’un selamlama konuşmasından sonra Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da yaptığı konuşmasında; “Kültürümüze sahip çıkma ve gelecek kuşaklara aktarma adına yapılan her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız” dedi.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın ile Milletvekili Mustafa Kendirli’de yaptıkları konuşmalarında, İsahocalı Köyünün birlik ve beraberliğinin takdir edilecek düzeyde olduğunu vurgularlarken, köylerimizin eksikliklerinin giderilmesi konusunda el birliği ile çalıştıklarını da söylediler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Altan Kaman, gururumuz olmaya devam ediyor

Konuşmaların ardından kişisel resim sergisi gezisi ve köylü kadınların el emeği ile hazırladıkları yiyeceklerin ikram edilmesini müteakip etkinliğin eğlence bölümüne geçildi.

Kırşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başlayan etkinlikler Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Yöresel Sanatçılarının konserleri ile devam etti. Yoğun bir ilginin olduğu şenlikte sanatçılar Kırşehirli Mihriban Şahin, Ezgi Altun, Ankaralı Uğurcan ile İsahocalı Kural Akbaş’ın sahne performansları ile gece 23.00 sularına kadar gönüllerince eğlenen ve hasret gideren İsahocalılar gelecek yıl tekrar buluşmak üzere vedalaştılar.

İsahocalı Şenliği ilk olarak 19 Ağustos 1995’te başlatılmış, çeşitli nedenlerle bu zamana kadar 9 kere tekrarlanabilmişti. / Muzaffer AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.