İsmimiz ve hayatımız sadece bize mi ait?

14.01.2020
496
A+
A-

Bir insanın ismi ve hayatı sadece o insana ait değildir. Bir insanın ismi ve hayatı topluma da aittir. Bu sebeple insan topluma da ait olan ismine ve hayatına sahip çıkmalıdır.

Bu sözleri ilginç buldunuz değil mi?

Şimdi aşağıdaki yazıyı okuduğunuzda siz de bu sözler doğru diyeceksiniz.

Her insanın kendisini büyüten, yetiştiren ailesi ile ailesinin ve kendisinin yaşadığı topluma borçları vardır.

Bu sebeple kendisiyle birlikte yaşama imkanı veren toplumun içine doğan insanın, toplumun kendisine sahip çıkmasına, barınmasına, beslenmesine, eğitimine ve ailesini kurup güvenlik içinde neslinin devamına imkan sağladığı için, her insan  içinde yaşadığı topluma borçludur.

Bu sebeple insan bir yandan toplum içinde yaşamaya devam ederken bir yandan da ailesine ve içinde bulunduğu topluma olan borçlarını ödemeye başlar.

İnsan topluma olan borcunu öderken, aynı toplumda birlikte yaşadığı insanlara karşı her zaman dürüst olmalıdır.

İnsanlar yaşarken ismine leke getirmeden yaşamaya gayret göstermeli, kendisinden sonrakilere güzel bir hayat ve güzel bir isim bırakmalıdır. Bir insanın yaşadığı topluma olan en büyük borcu budur.

Çünkü toplum, bir insanın güzel bir ülkede, güzel bir devlet organizasyonunda ve güzel bir çevrede yaşaması için o insanla birlikte mücadele etmiş, hatta toplum da büyük bedeller ödemiştir.

Bu sebeple bir insanın hayatı ve ismi sadece kendisine ait değildir; kendisi için büyük bedeller ödeyen topluma da aittir.

İnsanın kendisi için bedel ödeyen topluma borcunu öderken, alacağını tahsil ederken borçlusundan beklediği dürüstlüğü,  borcunu öderken kendisinden alacaklı olan topluma karşı da göstermelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Unutmayın, yarın çok geç olabilir!
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.