Kalehöyük’te Müzeler Günü Kutlandı

18 Mayıs Müzeler Günü ve 18-24 Mayıs Müzeler Haftası, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi’nde bir dizi etkinlikle kutlandı.

21.05.2019
575
A+
A-

Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından Müzeler Günü olarak ilan edilen 18 Mayıs Müzeler Günü ve 18-24 Mayıs Müzeler Haftası, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi’nde bir dizi etkinlikle kutlandı.

20 Mayıs 2019 Pazartesi günü Çağırkan Köyünde bulunan Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde gerçekleştirilen kutlamaların açılış törenine Kaymakam Murat Girgin’in yanı sıra il ve ilçe protokolü üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kaman Kalehöyük Müze Müdürü Arkeolog İzzet Esen’nin müzenin ve tarih bilincinin önemine vurgu yaptığı konuşmanın ardından Kırşehir Erol Güngör Ortokulu öğrencilerinin Şaman ve Zeybek gösterisi ve “Geçmişine Sahip Çıkmayan Toplumlar Geleceklerini Yok Ederler” pankartı açan Ahi Üniversitesi Ana Sınıfı Öğretmenliği öğrencileri ile Müzede Yeşeren Umutlar Projesi Katılımcı Bayanların Drama gösterileri de ilgiyle izlendi.

Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında 4 gün boyunca il dışından ve içinden gelen misafir öğrencilere yönelik dolu dolu bir program gerçekleştiren müze yönetimi ve çalışanları konferans, sunum ve rehberli müze gezileri ile ziyaretçileri bilgilendirdiler. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.