Kaman Belediyesi Tam-Mat İşbirliği ile 100 Adet Üniversite Hazırlık Seti Dağıttı

“Kaman Gençlerini Üniversiteye Hazırlıyoruz” projesi kapsamında ilçemizde üniversiteye hazırlanan çocuklara ücretsiz kaynak kitaplar dağıtıldı.

09.01.2019
637
A+
A-

Kaman Belediyesi’nin Tam-Mat Yayıncılıkla birlikte organize ettiği ve koordinatörlüğünü Kamanlı hemşerimiz Gönül Soylu Aytekin’in yaptığı “Kaman Gençlerini Üniversiteye Hazırlıyoruz” projesi kapsamında ilçemizde üniversiteye hazırlanan çocuklara ücretsiz kaynak kitaplar dağıtıldı.

Eğitime destek amacıyla yürütülen proje kapsamında Kaman’da üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere Tam-Mat Yayınevi’nin üniversite hazırlık kitap setleri ücretsiz olarak ulaştırıldı.

“Ekonomik durumu zayıf olan ailelerin yanı sıra şehit ve gazi ailelerimizin çocukları bu kampanyayla üniversite hazırlık setine kavuşturuldu” diyen Belediye Başkanı Erhan Talu, gazetemize yaptığı açıklamasında; “Göreve geldiğimiz yıldan bu yana eğitim konusunda gerek belediye gerekse şahsım olarak her türlü desteği verdim. İlçemiz de eğitim gören genlerimiz üniversite sınavlarında gösterdikleri başarı ile her zaman gurur kaynağımız olmuştur. Onların bu başarısı karşısında bizde belediye olarak duyarsız kalamazdık. Kaynak kitap alanında marka olan Tam-Mat Yayıncılık böyle bir öneri ile gelince seve seve kabul edip, gençlerimizi kitaplarla buluşturduk,” dedi.

Koordinatör Gönül Soylu Aytekin ise kampanya ile ilgili açıklamasında; “Yayınevimiz Üniversiteye hazırlık konusunda Türkiye genelinde iddialı. Gerek eğitim kadrosu gerek yayın kalitesi açısından oldukça açıklayıcı ve eğitimi zevkli hale getiren bir yayın politikasıyla hareket eden bir yayın evidir. Konuyu anlayamayan öğrencilerimiz için de hem android hem de apple desteğiyle konuları canlı anlatımıyla her öğrenciye mutlaka işlediği konuyu nakşeden bir yayın politikasıyla hizmet veren bir kuruluştur. Kamanlı olmam hasebiyle kendi memleketim olan Kaman’da değerli Belediye Başkanımız Sayın Erhan Talu ile konuyu istişare ettiğimde çok olumlu yaklaştılar. Birlikte bu proje için kolları sıvadık. Her biri 16 kitaptan oluşan 100 adet seti Kamanda 100 gencimizle paylaşarak toplamda 1600 kitapla öğrencilerimizin eğitim hayatlarına destek vermeye çalıştık. Günümüz ekonomik koşullarında aileler çocuklarının eğitim masrafları dışında hazırlık setleri ile ilgili olarak bu büyük külfetin altından hele hele Kaman gibi kırsal bir ilçemizde kalkmakta zorluk çektiklerini görerek Türk Gençliğinin eğitimine bir çentikte Tam-Mat Yayıncılık olarak biz atalım dedik. Kendi memleketim olan Kaman da bu projeyi gerçekleştirmek istedim. Bu projeyi Tam-Mat yayın ailesi adına koordine etmiş olmanın gururunu yaşıyorum. Bu projede emeği geçen Tam-Mat yayıncılık imtiyaz sahibi Sayın Süleyman Tozlu, Sayın İsmail Özçelik başta olmak üzere Kaman Belediye Başkanı Sayın Erhan Talu’ya teşekkürü bir borç bilirim,” dedi. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman’da e-Sınav Merkezi kuruldu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.