Kaman Besmeçi ticari üretime geçti

Kamanlı iş insanı hemşerimiz İsmet Yaşar, Kaman ilçemizin sevilen yöresel lezzeti olan Besmeç adına patent alarak sofralarınıza ulaştırmak için üretime başladı.

22.02.2023
2.074
A+
A-

Yöresel lezzetimiz Besmeç ile Kaman’ı Türkiye’ye tanıtacak…

Kamanlı iş insanı hemşerimiz İsmet Yaşar, Kaman ilçemizin sevilen yöresel lezzeti olan Besmeç adına patent alarak sofralarınıza ulaştırmak için üretime başladı.

Türk Patent Enstitüsünden 2021 yılında 145928 numara ile Yeşil Kaman Besmeç adıyla marka tescilini gerçekleştiren Kamanlı hemşerimiz İsmet Yaşar, pandemi ve ekonomik sebeplerle bir süredir üretime geçememişti. Kaman Belediyesinin girişimi sonucu 2023’ün ilk günlerinde Kaman Besmeç’i için 1306 Numaralı Mahreç İşareti ile Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almasının ardından üretim planlamasını öne alan İsmet Yaşar, deneme üretimlerine başladı.

Kurumsal kimlik ve bayilik yöntemi ile ürettiği Kaman Besmeç’ini ülke genelinde pazarlamak için destek arayışında olan hemşerimiz İsmet Yaşar, özellikle ilçemizdeki marketlerden Kaman markasını tanıtmak için stant açmaya davet ediyor.

MARKET RAFLARINDA GÖRMEK İSTEDİM

Yeşil Kaman Besmeç markası ile Kaman Besmeç’ini ticari bir ürün haline getirmek için çalışan hemşerimiz İsmet Yaşar, gazetemize yaptığı açıklamasında; “Tam 4 yıldır bu fikir üzerinde çalışıyordum. Türk Patent Enstitüsünden bu fikrimi tescillettirerek Kaman’ımıza özgü yöresel lezzet olan ve annelerimizin misafir ikramlarında Kaman Cevizi ile birlikte ilk sırada yer alan Kaman Besmeç’ini bayilik sistemi ya da marketlerde satılacak ticari ürün haline getirmek için çalışıyorum,” ifadelerine yer verdi.

İSMET YAŞAR KİMDİR?

Aslen Kargınkızıközü Köyünden olup Yeni Mahallede ikamet eden 1984 doğumlu İsmet Yaşar, Fadime ve İsmail Yaşar çiftçinin çocuklarıdır. Halen, Kaman TMO’da 17 yıldır Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışan İsmet Yaşar, evli ve 3 kız çocuğu babasıdır. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeşil Kaman TV Yayın Hayatına Başladı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. kamanlı dedi ki:

    Yüksek tansiyona katkısını da söylemeyi unutmayalım.