Kaman Cevizi TRT Belgesel’de

Kekilliali Köyü sınırlarında iş insanı Haluk Güven’e ait Kamanut markası ile tanınan Güçlü Tarım Ceviz Çiftliğinde Ekim 2022’deki hasat sırasında çekimleri gerçekleştirilen programda, Kaman Cevizinin üretimden hasada, yeşil kabuğundan ayrılarak kurutulmasına ve pazarlanmasına kadar geçen zorlu süreç anlatıldı.

18.01.2023
1.009
A+
A-

Kaman Cevizimizin tanıtımına katkı sağlayan yeni bir yayın TRT Belgesel kanalında yayınlandı.

15 Ocak 2023 Pazar günü Saat 20.00’de TRT Belgesel kanalında yayınlanan “Anadolu’da Yaşam” adlı programda bozkırda tahıl ürününden sonra en zor şartlarda yetiştirilen ve kalitesi, tadı ve lezzetiyle dünyaca üne kavuşmuş olan Kaman Cevizimiz konu edildi.

Kekilliali Köyü sınırlarında iş insanı Haluk Güven’e ait Kamanut markası ile tanınan Güçlü Tarım Ceviz Çiftliğinde Ekim 2022’deki hasat sırasında çekimleri gerçekleştirilen programda, Kaman Cevizinin üretimden hasada, yeşil kabuğundan ayrılarak kurutulmasına ve pazarlanmasına kadar geçen zorlu süreç anlatıldı. Programda, 400 dekar üzerindeki bahçede 10 Bin’den fazla ceviz ağacının bulunduğu belirtilirken, bahçenin yönetimini sürdüren Bayram ustanın anlatımlarına ve işçilerin çalışma görüntülerine de yer verildi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kurumlarımıza Dokunmayın!
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.