Kaman Demokrasi Nöbetinde

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Kaman Demokrasi Nöbeti Tutuldu

17.07.2019
733
A+
A-

Hain terör örgütü FETÖ tarafından 2016 yılında yapılmaya çalışılan Askeri Darbe Girişiminde şehit ve gazi olan vatandaşları, polisleri ve askerleri anmak için ve demokrasi zaferini kutlamak için ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ilçemiz Kaman’da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Hain darbe girişimin 3’üncü yılı kapsamında Kaman Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikler 12 Temmuz Cuma günü Çarşı Camiinde Mevlit okutulması ve hatim duası ile başladı.

Etkinlik kapsamında 14 Temmuz Pazar günü Saat 19.30’da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önüne kurulan sahnede Ankara Ortaoyuncuları Tiyatrosu Sanatçıları tarafından halka açık şekilde Halide Edip Adıvar’ın kaleme aldığı Ateşten Gömlek adlı tiyatro gösterimi sunuldu.

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLDİ

15 Temmuz günü ise saat 11.00’de Kaman Protokolü, askeri erkan ve halkın katılımıyla Cuma ve Hacıpınar Mahallelerindeki şehitliklerimiz ziyaret edilerek dualar edildi. Saat 12.00’de Çarşı Camiinde ikinci kez Mevlit okutularak namaz çıkışında yemek ikramı yapıldı.

Saat 15.00’de ise Vali İbrahim Akın, Kaymakam Murat Girgin ve Belediye Başkanı Necati Çolak ile protokol üyelerinin katılımlarıyla 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Ankara’da yaşayan Kurancılı Kasabasından 52 yaşındaki Ayhan Keleş ve kendisiyle aynı kaderi paylaşan Kargınyenice Köyünden 31 yaşındaki Gökhan Yıldırım’ın kabirleri ziyaret edilerek dua edildi. 15 Temmuz şehitlerimiz 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü toprağa verilmişti.

MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik anma programı kapsamında Saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanında toplanmaya başlayan halk ve protokol üyeleri ellerinde Türk Bayrakları ve Davul Zurna Ekibinin mehter marşları eşliğinde eski Cezaevi kavşağından tekrar meydana kadar Milli Birlik Yürüyüşü yaptılar.

Yürüyüşün ardından Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasını müteakip protokol konuşmalarının yapıldığı programda günün anlam ve önemine ilişkin sinevizyon gösterileri, ilahi grubu ve semazen gösterileri, şiir dinletisi ile kahramanlık şarkıları söylendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dt. Ayyüce Altıntaş göreve başladı

SALALAR OKUNDU

Programın gece yarısına dönmesinden sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’de yaptı konuşma meydanda kurulan sahneye yansıtılarak canlı olarak seyredildi. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm yurttaki camilerden Sala’lar okutularak Demokrasi Nöbetine geçildi. Program sonunda ise vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. / Muzaffer AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.