Kaman esnafını cin çarptı

Kırşehirli Alışverişini İnternetten Yapıyor

01.09.2021
1.097
A+
A-

TUİK’in 2020 verilerine göre Türkiye’de internet üzerinden alışveriş artışında ilk 5 il arasında Kırşehir de yer aldı. Bilişim ve teknolojinin gelişimi ile birlikte insanların alışveriş alışkanlıkları da değişti. Özellikle son yıllarda koronavirüs salgınının da etkisiyle birlikte insanlar internet alışverişine yöneldi.

SAHİPSİZ MEMLEKET

TUİK verilerine göre; internet alışverişi en çok artan ilk 5 il arasında yüzde 56’lük bir oranla üçüncü sırada yer alan ilimiz Kırşehir’in yüzde 77 ile ilk sıra yere alan Hakkâri, yüzde 63 ile ikinci sıradaki Muş, yüzde 52 ile dördüncü sıradaki Bitlis ve yüzde 47 ile beşinci sıradaki Yozgat gibi sahipsiz, kalkınmamış, devlet ve özel sektör yatırımlarından mahrum kalmış ve kaderine terk edilmiş iller arasında olduğu tescillenmiş oldu.

KARGOCULAR YETİŞEMİYOR

Kırşehir’de internet alışverişinin çılgınlık boyutuna ulaşmasının ardından siparişlere yetişemeyen kargo firmalarında yaşanan gecikmeleri ortadan kaldırmak isteyen e-ticaret siteleri, her mahallede ayrı ayrı kuryelerle çalışmaya başladı.

Kaman’da ise hiçbir kargo firması bulunmazken, daha önceleri haftanın belirli günlerinde ilçemize dağıtıma çıkan kargo firmaları şimdilerde Pazar günleri de dâhil haftanın her günü nerede ise 2 ya da 3 ayrı araçla dağıtım yapmakta.

CİN ÇARPTI

Hiçbir üretimin olmadığı, tüketime yönelik ticaretin ağır aksak sürdüğü ilçemiz Kaman’da halkın düğün ve cenazelerini kaldırma korteji gibi bir misyona sahip olan küçük esnaflarımız, başta internet alışları olmak üzere her mahallede mantar gibi çoğalan 3 harfli şirketler nedeniyle cin çarpmışa döndü. Kredi ve hali hazırdaki birikmişi ile ayakta durmaya çalışan Kaman esnaflarımızda pandeminin ve ekonomik şartların bu şekilde devam etmesi halinde büyük zararlar ve iflasların meydana gelmesinden korkulmakta. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  2022 yılı biçerdöver fiyatları akaryakıt endeksli belirlendi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.