Kaman İktidardan Yana Oldu, Necati Çolak’a Tam Destek Verdi

Ak Parti Kontenjanla 8, CHP 4 ve MHP 3 Belediye Meclisi Üyeliği kazandı.

03.04.2019
525
A+
A-

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Kaman merkezde 15 Bin 545 seçmenden 13 Bin 147’si sandığa giderken, kullanılan bu oylardan 12 Bin 609’u geçerli, 538’i geçersiz sayıldı.

Oy verme günü saat 17.00’de sandıkların kapanmasının ardından başlanan sayım sonucunda ak Parti Adayı Necati Çolak kullanılan oyların yüzde 41,99’una denk gelen 5 Bin 295’ini alarak Kaman’ın yeni Belediye Başkanı seçildi.

Ak Parti’nin “Gönül Belediyeciliği” sloganı ve “Özlediğimiz Kaman’ı birlikte kuralım” diyerek meclis üyeleri ve partilileriyle birlikte adam adama yaptığı çalışmalarının meyvesini toparlayan Necati Çolak’ın Kaman ilçemizin 34’üncü Belediye Başkanı olarak bugün mazbatasını alması beklenmekte.

Seviyeli ve hiç bir olaya mahal verilmeksizin huzur içerisinde gerçekleştirilen seçimler sonucunda seçmenler, yeni seçilen Belediye Başkanı Necati Çolak’dan Kaman’a hizmet beklediklerini, Kaman’ın sorunlarına yönelerek yaşanabilir bir ilçe durumuna gelinmesini istediklerini dile getirdiler.

Hafta sonu yapılan seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre CHP Adayı Aydın Yaman yüzde 30,22 oranla 3 Bin 811 oy, MHP adayı Kenan Alvan yüzde 24,37 oranla 3 Bin 73 oy ve İyi Parti Adayı Şuayip Ata yüzde 3,01 oranla 379 oy alırken, diğer partilerden Saadet Partisi (SP) 34 oy, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 7 ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) 10 oy aldılar.

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Belediye Encümenliği seçimlerinde Ak Parti 5 Bin 86 oyla 2’si kontenjandan olmak üzere 8, CHP 3 Bin 621 oyla 4 ve MHP ise 3 Bin 152 oyla 3 Belediye Meclisi Üyeliği kazandı.

Kesin olmamakla beraber partilerin Belediye Meclisi Üyeliği (Encümen) isimleri ise şöyle;

Ak Parti: Arif Göçmen, Bilal Gökdemir, Davut Uyan, Ümit Ayas, Aydın Karsavuran, Üçler Güzel ve Kontenjan Adayları Şükrü Sandal ile Musa Güzel.

CHP: Köksal Aslan, Mehmet Keskin, Bayram Kaman ve Timur Zorlu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Emre Demirci, Adaylık müracaatını yaptı

MHP: Ahmet Uğurlu, Murat Kaya ve Murat Göktaş.

Öte yandan, Kırşehir genelinde ise Cumhur İttifakı üyelerinin oylarını koruduğu görünürken, Cumhur İttifakı yapılmayan il merkezinde Ak Parti adayı mevcut Başkan Yaşar Bahçeci ikinci sırada kalırken, MHP Adayı Onur Köksal ise üçüncü sırada kaldı. Millet İttifakını Kırşehir’de gerçekleştiren CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı Selahattin Ekicioğlu ise oyların yüzde 45’ini alarak yaklaşık 25 yıl sonra CHP’yi belediye ile tanıştırdı. CHP’li Ekicioğlu, Kırşehir’de 32 Bine yakın oy alırken, Ak Parti 27 Bin 694, MHP ise 11 Bin 187 oy aldılar.

İlçelerde ise Kaman’la birlikte Akçakent, Çiçekdağı ve Mucur’da Ak Parti, Akpınar ve Boztepe’de CHP İlçe Belediye Başkanlıklarını kazandı. İl genelindeki 3 ayrı Kasaba Belediyesinden Kurancılı’yı Ak Parti alırken, Özbağ ve Köseli’yi ise MHP aldı. / Muzaffer AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.