Kaman sahipsiz: Yol tabelalarında bile Kaman’a ikinci sınıf muamelesi yapılıyor

Ankara’dan Kaman’a seyahat ederken D260 karayolu üzerinde hiçbir yol bağlantısındaki tabelalarda Kaman ilçemizin adı yer almıyor.

Ankara’dan Kaman’a seyahat ederken D260 karayolu üzerinde hiçbir yol bağlantısındaki tabelalarda Kaman ilçemizin adı yer almıyor.

Aynı yol güzergâhında 3 Bin nüfusa sahip Kırıkkale iline bağlı Karakeçili ilçesinin adı yön ve kilometre tabelalarında yer alırken; 21 Bin 250 nüfusa sahip Kaman ilçemizin adı ise maalesef tabelalarda yer almamakta. Ankara’dan yola çıktıktan yaklaşık 95 kilometre sonra Karakeçili-Kulu yol ayrımında Kaman ilçemizin adını görebilirsiniz.

Zaten buraya kadar gelmiş iseniz yol sizi Kaman’a getirecektir. Gerçi mühendislik harikası olan Kaman Çevre yolundan ilçemize girişi çoğu zaman biz de kaçırıyoruz ya olsun, kazasız belasız kutsal topraklara ulaşmış olmanın hazzı bu onlarca kazaya ve ölümlere sebep olan minnacık kusuru da artık görmezden gelebiliriz(!)

Defaten dile getirdiğimiz ama ne hikmetse kimsenin umursamadığı, bizim ise koskoca şirin bir ilçenin yok sayılması ve ikinci sınıf muamele olarak gördüğümüz bu hatayı halen düzeltmediler. ‘Kaman Sahipsiz’ dediğimizde alınan bir sürü zevat ne hikmetse yok sayıldıklarına ya da gördükleri ikinci sınıf muamelesine alınganlık göstermemekteler.

Kaman’a gelecek misafirlerimize Bala ilçesinin adını anarak yol tarif ederken, bazı navigasyonlarda ise ilçemiz Çağırkan’a bağlı Kaman olarak görülmekte. Üstüne üstelik navigasyon üzerinden gelmek isteyenler ise mesafe olarak daha uzak olan köy yolları üzerinden bağlantılı paralı otobana yönlendirilmekte.

Belki bu yazımızı bir idareci, siyasi ya da sorumlu görür ya da okur da Kaman’ın Sahipsizliği noktasında çok önemsiz bir konu teşkil eden bu eksilik giderilmiş olur umudumuzu ise halen taşımaktayız.

Ne yapalım, umut fakirin ekmeğidir! / İA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yoğurt Pazarı Eski Yerinde
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. ANONİM dedi ki:

    Karayolu tabelalarında standart gösterim metodu, “bir sonraki ilçe–> bir sonraki il–> daha sonraki il”dir. Dolayısıyla, Kaman’ımıza “özellikle” yapılmış bir işlem değildir.

    1. Kaman Ak Haber dedi ki:

      Evet tamda sizin dediğinizi söylüyorum. Standart gösterimde Kaman niye yok onu soruyorum sayın Anonim. İsminizi yazsa idiniz yazdığınız bilginin ciddiyetini anlasa idik.