Kaman Standı İlgi Gördü

Kaman Standında Ziyaretçiler Ceviz Festivaline Davet Edildi

24.09.2019
469
A+
A-

Kaman Standında Ziyaretçiler Ceviz Festivaline Davet Edildi

Ahi Evran-ı Veli’yi anmak ve onun ilkelerini yaşatmak amacıyla bu yıl 32.si düzenlenen “Ahilik Haftası” etkinleri kapsamında İlçe Tanıtım Günleri programı gerçekleştirildi.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Cacabey Meydanına kurulan ilçelere özgü el işi eserlerinin ve yerel lezzetlerin sergilenerek vatandaşlara ikram edildiği, ilçelere has hediyelik ve süs eşyalarının tanıtımının yapıldığı stantlar vatandaşlar tarafından ilgi ile gezilirken, 28.Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’ne hazırlanan ilçemizin standı ise ziyaretçi akınına uğradı.

Kaman’daki kamu kurum ve kuruluşlarımızca hazırlanan ilçemiz standında, Kaman’ımızın değerlerinin tanıtımı yapıldı. Kaymakam Şükrü Özcan, Belediye Başkanı Necati Çolak ve bazı protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Kaman Tanıtım Gününde Kırşehirliler 28.Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivalimize davet edildi.

Kalehöyük, Japon Bahçesi, Savcılı ve Hirfanlı Gençlik Kampına ait resimlerin sergilendiği Kaman standımızda, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müze Müdürlüğümüzce hazırlanan “çarkta çanak çömlek yapımı” gösterileri yoğun ilgi ve beğeni aldı.

Kaman ilçemizle birlikte Mucur, Boztepe, Akpınar, Akçakent ve Çiçekdağı ilçelerinin stantlarını gezerek kaymakamlardan bilgiler alan Vali İbrahim Akın’a Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş ve daire müdürleri eşlik etti. İlçe stantlarını tek tek gezerek ürünleri inceleyen Vali İbrahim Akın, bu sırada yaptığı konuşmada, Ahilik Haftası dolayısıyla hem Ahiliği hem de ilçelerimizin kültürel değerlerini tanıtmak için Cacabey Meydanında açılan yöresel ürünler sergilerini önemsediklerini söyledi. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Festivalimize Davetlisiniz
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.