Kaman ve Cevizimiz Festivale hazır

Ceviz konulu seminer, satış stantları, sosyal etkinlikler ve bol konserli muhteşem bir festival ile Kaman’da misafirlerimizi ağırlamayı bekliyoruz.

05.10.2022
1.345
A+
A-

Kaman Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi gerçekleştirilecek olan Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivalimizin tüm hazırlıkları tamamlandı. Ceviz hasat işlemlerini tamamlayan Kamanlı üreticilerimiz de ürünlerini festivale yetiştirmek için mesaiye devam ediyor.

Adı ve tadıyla ünlü, sertifika ve coğrafi işaret sahibi Kaman Cevizimizin tanıtım ve pazarlanmasına katkı sağlamak ve sosyal hayatı canlandırmak amacıyla geleneksel hale getirilen ve ulusal boyuta taşınması için çalışmaların devam ettiği Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivalimiz 8 ve 9 Ekim 200 tarihilerinde iki gün boyunca çevre il ve ilçelerden gelecek davetliler ile halkımızı buluşturacak.

Kaman Belediyesi ve Festival Komitesi tarafından sıkı bir çalışma sonucu oluşturulan programa çok sayıda misafir davet edilirken, en çok merak edilen ve beklenilen ceviz stantları ile konser bölümleri ise davetlilere unutulmaz bir gün yaşatacak.

SEMİNER CUMA GÜNÜ

Kaman’da ceviz yetiştiriciliğini güçlendirmek ve üretimi verimli hale getirmek amacıyla aralarında uzman kişilerin konuşmacı olarak katılacağı Ceviz Yetiştiriciliği konulu seminer 7 Ekim 2022 Cuma günü saat 14.30’da Belediye Binası 6. Katta bulunan Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

Ziraat Mühendisi hemşerimiz Behset Bulanık’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan seminere Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Doç. Dr. Funda Atila,  Dr. Yılmaz Boz ve Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen konuşmacı olarak katılacaklar.

Ayrıca, Cuma günü saat 13.30’da Kaman’da Cevizin Babası olarak adlandırılan Merhum Lokman Avşar’ın Cuma Mahallesinde mezarı ziyaret edilerek dua ile anılacak.

RESMİ AÇILIŞ 8 EKİM

Festivalin resmi açılış programı 8 Ekim 2022 Cumartesi günü Saat 10.00’da Belediye önünde davul-zurna eşliğinde gerçekleştirilecek olan Festival Yürüyüşü ile başlayacak. Saat 10.30’da gerçekleştirilecek konuşmaların ardından ise plaket ve festival kapsamında gerçekleştirilen yarışmaların ödül töreni gerçekleştirilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Mevlit Kandili Cuma akşamı

Ceviz pazarı ve stantların ziyaret edilmesi ile çeşitli sosyal etkinliklerin düzenleneceği Cumartesi günü Gazetemiz Yazarı Mümtaz Boyacıoğlu’da kitap imza ve satış programı gerçekleştirilecek. İlk günün konser bölümünde ise saat 16.00’dan itibaren sanatçılar Derya Uluğ, Yener Gedik ve Uğur Ertürk konserleri gerçekleştirilecek.

9 EKİM İKİNCİ GÜN

Festivalin ikinci günü olan 9 Ekim Pazar günü ise saat 10.00’da En İyi Cevizli Baklava Yarışması ile başlayacak. Saat 13.00’de Kaman Sesini Arıyor adlı ses yarışması, Saat 14.00’de Türkiye Satranç Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliğinin yönetiminde yapılacak olan Satranç Turnası ile Türkiye Vücut Geliştirme Fitnes ve Bilek Güreşi Federasyonu yönetiminde Bilek Güreşi Yarışmaları gerçekleştirilecek.

Gün boyu çeşitli etkinliklerle devam edecek olan festival etkinliklerinin kapanış konseri ise yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesini hemen ardından Saat 18.00’de başlayacak. Zakkum Gurubunun sahne alacağı kapanış konserinde Mert Kaya ve Ömer Şahin’de sahne alacaklar. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.