Kaman’a Kim(ler) Sahip Çıkacak?

Büyük umutlarda açılan Hirfanlı Gençlik Kampı’nın Kırşehir ve Kaman ekonomisine hiçbir getirisinin olmaması tepkilere neden oluyor.

Büyük umutlarda açılan Hirfanlı Gençlik Kampı’nın Kırşehir ve Kaman ekonomisine hiçbir getirisinin olmaması tepkilere neden oluyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Necati Şentürk ve Milletvekilleri Mikâil Arslan ile Salih Çetinkaya, Gençlik Kampı’nın Kırşehir ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını diye dursun..!

Hirfanlı Gençlik Kampı, Kamu Hastaneleri Birliği, TMO ve diğerleri… Kurumlar yasa ve kanunları kendilerine göre yorumlayıp uygulayınca olan Kırşehir ve ilçelerinde hizmet veren esnaf ve tüccara oluyor…

Kırşehir ve Kaman ilçemize ekonomik getirileri olacağı beklentisi ile heyecanla beklenen Hirfanlı Gençlik Kampı, Kaman ekonomisine hiçbir şey katmaması ilçe esnafı ile Kırşehir esnafı hayal kırıklığına uğrattı.

Ak Parti’nin kurulduğu günden bu yana hep Ak Parti’nin yanında olan Kırşehir ve Kaman ilçemiz Hirfanlı’daki bu önemli yatırımdan beklediği desteği bulamıyor.

Kaman Hirfanlı Ahi Evran Gençlik Kampında kalan öğrenciler 5 yıldızlı otelden daha güzel imkanlara ve konfora sahip oldukları, gezi için bedava otobüs, günlük 75 TL’lik yemek menüsü, her türlü spor aktivitesi ve hatta Kırşehir’e at gezileri bile yapıla dursun Kaman’a büyük getirisi olacağı düşünülerek desteklenen ve kesilen onca ağaca ses çıkartmayan ilçe halkı, burada konaklayan ve devletin tüm imkânlarından yararlanan gençlerden ve çalışan memurlardan en ufak bir gelir elde edemiyor.

Haziran 2014 tarihinde hizmete giren ve açıldığı günden bu yana her türlü ihtiyacını Kırşehir merkezli karşılarken Kaman’a zırnık bile koklatılmayan Hirfanlı Gençlik Kampı yetkililerinin bu tavrı tepkilere neden oluyor.

Ekmeğinden suyuna, yemeğinden aşına kadar, gezi ve alışveriş için Kırşehir’e ve başka diğer illere otobüslerle bedavaya götürülüp getirilen kamp sakinlerinin artık tuvalet molası için bile Kaman’da durdurulmadığı iddia ediliyor.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 26 Mayıs 2016 tarihinde KİK 21-B maddesince pazarlık usulüyle 2016/178264 kayıt numarası ile ihaleye çıkartılan 955 Bin 500 TL muhammen bedelli Malzemeli Yemek Hizmeti ihalesi 731 Bin 100 TL ile En Yüksek ve En Düşük Teklif Fiyatları ve Sözleşme Bedeli ile yeniden eski firmaya verildiği iddiaları Kaman’da kulaktan kulağa yayılmaya başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hemşerimiz Mustafa Düğer’den gazetemize nezaket ziyareti

“Kullanılan malzemeler ve hizmet için dahi genel ihaleye çıkılmayan ya da pazarlık usulü tercih edilen, Kaman’a hiçbir faydası ve ekonomik getirisi olmayan, ismi bile Kaman’ı çağrıştırmayan Ahi Gençlik Kampından kimler nasıl nemalanıyor? Buradan kimler kazanıyor? Devletin imkânlarından kimler nasıl yararlanıyor?”

“Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın verdiği bilgiye göre geçtiğimiz yıl, yani 2015’te 27 ayrı kamp düzenlenen Ahi Evran Gençlik Kampında 56 Bin (dile kolay Kaman’ın nüfusunun 3 katı) gencimiz misafir edilmiş ve devletin tüm imkânlarından faydalandırılmış. Bu yıl ise açılan ve açılacak olan kamplardan daha fazla gencimizi faydalandırmayı düşünen Sayın Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, bu imkânlardan gençlerin haricinde kimlerin nasıl faydalandığını ve her zaman iktidarlarına artarak oy desteği sağlayan ilçemiz Kaman’ın kalkınmasına fayda sağlayıp sağlamadığını da merak edip umarız ki araştıracaktır.”

“Ekmek ve yemek gibi zorunlu ihtiyaçların tarihleri belli olan kamp için zamanında ihaleye çıkılmamasının ya da Kamu İhale Kanunun sadece acil durum ve afetlerde kullanılması için düzenlenmiş olan 21. maddesiyle ihaleye çıkılmadan doğrudan teminle alınmasının devlete getirdiği ek maliyet, yani iki katı fazla fiyata hizmet alınmasından kimler çıkar sağlıyor acaba?”

İhaleyi alan ve verenlerin hem siyasi hem de kişisel birlik ve beraberliklerinin sorgulanmasının gerektiğini belirten bazı Kamanlılar; “İlçemize garez ve kin için de mi yaklaşılıyor, neden Kaman’ın ekonomik olarak kalkınması ve gelişmesi için en azından buradaki hizmetler yerli müteşebbisler ve iştirakçilerden karşılanmaz diye” sormaktadırlar.

Burada savunmaya gerek kalmasın diye bir parantez açalım. Diyecekler ki otobüs hizmetini Kaman’dan alıyoruz diye, ancak otobüs hizmetini de Kaman’dan almıyorlardı ama geçtiğimiz yıl yaptığımız girişimlerle en azından ucuz da olsa bu hizmeti ilçemize döndürmüştük. Bunu da belirtmemiz lazım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Esnaf Odasından Örnek Davranış

Tüm bu gelişmeler sonunda Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri ne yapar? Neyle uğraşır? Bir sürü yanlış ve sıkıntılar var, ama yetkililerden tek bir ses bile yok. Bu konuda Valimiz Necati Şentürk göreve davet ediyoruz.

Öte yandan geçimini ihale ilanlarından elde edilen gelirlerle sağlayan yerel gazetelerimiz seçilmişler ve atanmışların haberlerini ve çalışmalarını nasıl halka duyuracaklar…

TMO Kırşehir Şube Müdürlüğü Kaman’a yapacağı iş için 2016/214926 ihale numarası ile ilana çıkıyor, gel gör ki Kamu İhale Kanunu’nun (KİK) 13. Maddesinin ilgili bentlerine göre ihale ilanını “İşin Yapıldığı Mahallinde” şeklindeki maddesine rağmen Kaman’da 2 tane resmi ilan yayınlama hakkına sahip gazete dururken Kırşehir il merkezinde yaptırmalarının akıl ve mantıkla bağdaşır bir yanını bulmak zor.

Birçok ihale ilanında olduğu gibi ilçemize zor şartlarda gelen yatırımların gecikmemesi adına birçoğuna itiraz etme yoluna gitmememize karşın durumu ilgili kurumlara, siyasilere, Kaymakamlığa ve valiliğe defalarca bildirdik. Buna karşın hiçbir önlem alınmadığı gibi hiç birde işlem ve yaptırım da yapılmamıştır.

Hastanelerin birleştirilmesinden sonra Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Kaman’da ve Mucur’da yayınlanması gereken resmi ilanları ise “Biz birleştik tek kurumuz. İlanları istediğimiz yerde vermek bizim elimizde” gibi ifadelerle açıklamaktan çekinmiyorlar. / Muzaffer AKTÜRK

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.