Kaman’a modern kesimhane yapılacak

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Konya Ovası Projesi’nin (KOP) yüzde 50 hibe desteği ile Kaman’a modern bir kesimhane (mezbahana) yapılacağını söyledi.

20.07.2022
928
A+
A-

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Konya Ovası Projesi’nin (KOP) yüzde 50 hibe desteği ile Kaman’a modern bir kesimhane (mezbahana) yapılacağını söyledi.

Projenin imzalanması için bayram öncesi Konya’ya giden Belediye Başkanı Necati Çolak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “İlçemizin, modern ve sağlık standartlarına uygun birinci sınıf mezbahaneye kavuşması için başlattığımız proje kapsamında; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı, KOP Bölge Kalkınma İdare Başkanlığı ile yüzde 50 hibe destekli 2 Milyon 165 Bin TL protokol ve banka sözleşmesini imzaladık.

Sağlıklı koşullarda ve veteriner denetiminde yapılacak kesimlerle, ilçemizde hayvancılığa ayrı bir boyut getirecek olan yeni modern mezbahanemiz tamamen hijyenik koşullarda halkımıza hizmet verebilecek. Avrupa standartlarına uygun şekilde 3 ay içerisinde yapım ihalesi yapılarak, modern mezbahane inşaatına başlanacaktır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Kırşehir Milletvekilimiz Sayın Mustafa Kendirli ’ye, Kırşehir AK Parti İl Başkanımız Sayın Seher Ünsal’a, KOP Bölge Kalkınma İdare Başkan Vekili Sayın Murat Karakoyunlu’ya teşekkürlerimi sunar, ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim,” dedi. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ziraat Odası 12 Öğrenciye Burs Veriyor
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.