Kaman’da 15 Bin Fidan Toprakla Buluştu

’11 Milyon Ağaç: Bugün Fidan, Yarın Nefes’ adlı ağaçlandırma kampanyası kapsamında Kaman ilçemizde 14 Bin 900 fidan toprakla buluştu.

12.11.2019
499
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığının öncülüğünde başlatılan, ’11 Milyon Ağaç: Bugün Fidan, Yarın Nefes’ adlı ağaçlandırma kampanyası kapsamında Kaman ilçemizde 14 Bin 900 fidan toprakla buluştu.

11 Kasım Pazartesi günü Saat 11.11’de 81 ilde olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da kampanyanın başlangıcı yapıldı.

Belediye Başkanı Necati Çolak, Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, Kurancılı Belediye Başkanı Adem Bıcakcı, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri Durdu Üngel ve Emre Demirci, Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu, CHP İlçe Başkanı Nafi Erbaşı, MHP İlçe Başkanı Yılmaz Uzunay, Köy ve Mahalle Muhtarları, Belediye ve Kamu Çalışanları, Öğretmen ve Öğrencilerin katılımıyla Kuşkalesi Mevkiinde ilk fidanın toprakla buluşturulmasının ardından Kaman ilçemizde ve Savcılı Büyükoba Köyünde toplam 14 Bin 900 fidan her kesimden vatandaşın geniş katılımıyla doğaya kazandırıldı.

Gelecek nesillerle daha yeşil ve temiz bir doğa bırakmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Belediye başkanı Necati Çolak, kampanyanın amacına ulaşması için Belediye olarak destek olduklarını ve ağaçlandırma çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Gerçekleştirilen ağaç dikim kampanyası konusunda açıklamalarda bulunan Kaymakam Şükrü Özcan ise Kaman ilçemize dikilen fidanların yeri ve miktarı konusunda şu bilgileri verdi:

“11 Kasım 2019’da saat 11.11’de Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ülkemiz genelinde 2023 noktada eş zamanlı olarak 11 Milyon fidan toprakla buluşturuldu.

İlçemiz de 6 ayrı noktada toplamda 14 Bin 900 adet fidan dikimi yapıldı. Sarıuşağı Mahallesi TOKİ Sosyal Tesisi önüne İlçe Milli Eğitim öğretmenleri ve öğrencileri, İlçe Müftülük çalışanları ve vatandaşlarımız tarafından 5 Bin 950 adet fidan, Ziyarettepe Ankara- Kaman girişine İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Özel İdare Müdürlüğü çalışanları, Alparslan İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve vatandaşlarımız tarafından Bin 750 adet fidan, Hacıpınar Mahallesi Meslek Yüksekokulu çevresine Kaman Meslek Yüksek Okulu çalışanları ve öğrencileri ve Orman İşletme İl Müdürlüğü İşçileri tarafından 2 Bin 215 adet fidan, Kuş Kalesi mevkiine Kaman Belediyesi çalışanları ve Kamu Kurumlarında çalışan memurlar tarafından 2 Bin 930 adet fidan, Kaman Devlet Hastanesi yanına Devlet Hastanesi çalışanları tarafından 285 adet fidan, Taş Kırma Mevkiine Kaman Belediyesi çalışanları tarafından 170 adet fidan ve Savcılı Büyükoba Köyüne İl Orman Müdürlüğü ve vatandaşlar tarafından Bin 600 adet fidan dikilmiştir. Fidan dikimi seferberliğine katılarak ülkemizin en geniş kapsamlı ağaçlandırma seferberliğine en az bir fidan dikerek destek olan tüm Kamanlı hemşerilerimize teşekkür ederim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İlçe Özel İdare Müdürü Menderes Doğan’a Sürgün gibi Tayin

Yaklaşık 3 saat süren ve binlerce çalışan, öğrenci ve halkın katıldığı ağaçlandırma seferberliğine katılanlara Kaman Belediyesi tarafından kumanya dağıtılırken, ulaşım içinde araçlar seferber edildi. / Muzaffer AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.