Kaman’da asfalt çalışması başlıyor

Başkan Çolak: “Yeni Kurduğumuz Asfalt Tesisi ile Aldığımız Araçlarla Kendi Asfaltımızı Kendimiz Yapacağız…”

06.07.2022
1.107
A+
A-

Kaman Belediyesi kurduğu asfalt plenti ve aldığı araçlarla ilçemizin yol sorununu kendi imkânları ile daha ucuza çözecek.

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, belediyeye kazandırılan mobil sathi asfalt kaplama ve mıcır yıkama makinesi hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Kaman Belediyesine 5 Milyon Lira maliyetle kurmaya başladıkları asfalt plenti tesisi ile bu ay içerisinde ilçemizde yol yapımına başlanacağını ve önümüzdeki yılsonuna kadar Kaman’da tüm yolların yapılmış olacağını söyleyen Belediye Başkanı Necati Çolak, “Bilindiği gibi doğalgaz döşenmesi, içme suyu hatlarının değiştirilmesi ve elektrik hatlarının yer altına alınması ile yeni açılan yollar nedeniyle Kaman’ımızın tüm yolları bozuldu. Bu yollarda geçici yaptığımız tamiratlarla yaya ve araç trafiğini açık tutmaya çalıştı. Kurduğumuz tesis ve aldığımız araçlarla önümüzdeki günlerde yollarımızın asfalt olarak yapımına başlayacağız,” dedi.

Asfalt üretimi ve serimi işlemlerini Belediye imkanları daha ucuza mal edeceklerini de belirten Başkan Çolak, açıklamasında; Kaman Belediyesi olarak bir ilke imza atarak ilçemize 5 Milyon Liraya saatte 10 ton emisyon kapasiteli Sathi Kaplama Emisyon Tesisi kazandırdık. Bu tesis ile üretimi kendi bünyemizde sağlayıp, dışa bağımlılığımız ortadan kalkacak ve asfalt kaplama maliyetlerimiz 2,5 kat daha az olacak. Kurduğumuz tesis bütün fonksiyonlarıyla önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.

Öte yandan, asfalt tesisimizde çalıştırılmak üzere gerekli olan bir adet 8 metreküp işlenmiş sıcak emisyon tank deposu ve mıcır haznesi ile bir seferde 300 metrekare sathi kaplama döküm kapasitesi bulunan Kombi Sathi Kaplama Mobil aracı ile bir adet saatte 80 ton kapasiteli Mıcır Yıkama (Agrega) aracımızı satın alarak Kaman’a getirdik.

Kurduğumuz Sathi Kaplama Emisyon Tesisimizde, bir günde 4 kilometre asfalt kaplama yol yapımı gerçekleştire bileceğiz. Bu ay içerisinde trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklardan asfalt yapımına başlayarak vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet vereceğiz. 2023 yılı sonuna itibarıyla ilçemizde yol sorununu çözmüş olacağız,” sözlerine yer verdi. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Temsili hasat Cevizbağı’nda yapıldı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.