Kaman’da e-Sınav Merkezi kuruldu

Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Melikşah Ortaokulu binasında e-Sınav Merkezi kuruldu. E-Sınav Merkezinde ilk çevrimiçi ehliyet (MTSKS) sınavı gerçekleştirildi.

16.02.2022
1.048
A+
A-

Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Melikşah Ortaokulu binasında e-Sınav Merkezi kuruldu. E-Sınav Merkezinde ilk çevrimiçi ehliyet (MTSKS) sınavı gerçekleştirildi.

20 kursiyerin aynı anda sınava girebileceği e-Sınav Merkezi’nde, eğitim salonu, bekleme salonu, idari büro, bay, bayan ve engelli wc’leri ve engelli yolu bulunmakta. Hafta içi 18.00’den sonra ve hafta sonları gün boyunca MTSK Sınavları yapılabilecek olan merkezde daha sonra ise Açık Lise, Açık Ortaokul gibi diğer sınavlarında elektronik ortamda yapıla bileceği belirtildi.

e-Sınav Merkezinde yapılan ilk sınav olan Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Sınavı’nın ardından açıklamada bulunan Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman, “Sınav salonlarında sınava girecek kursiyerlerin kullanacağı dokunmatik ekranlı bilgisayarlara kimlik bilgileri yansıtılıp, ekranındaki fotoğraf ve bilgilerinin, sınav görevlisi tarafından kontrol edilip kimlik tespiti yapılarak güvenlik en üst seviyede sağlanmaktadır. Sınavlar için il merkezine gitmek zorunda kalan öğrenciler ve kursiyerler artık Kamanda bu sınavlara rahatlıkla girebileceklerdir,” dedi.

Merkezde, kursiyer çevrimiçi sınava başladığı anda şifre ile soru bankasından rastgele seçilen 50 soruyu 45 dakika içinde cevaplayacak. Her kursiyer için ayrı sınav sorusu ekrana yansıtılırken, güvenlik için iki ayrı kamerayla sesli ve görüntülü kayıt yapılmakta. Kursiyer sınav sonunda başka bir salonda bulunan KİOSK sonuç alma ekranından, TC kimlik numarasını girerek veya esinav.meb.gov.tr web adresinden sınav sonucunu anında öğrenebilmekte. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yaya Öncelikli Trafik Uygulaması
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.