Kaman’da eşi benzeri görülmemiş yardımlaşma seferberliği

Kaman, deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferber oldu. Vatandaşlar; Kaymakamlık, Belediye ve bireysel yardım organizasyonlarının öncülüğünde eşi görülmemiş bir yardımlaşma örneği sergilediler.

15.02.2023
514
A+
A-

Deprem felaketinin yaşandığı ilk gün Kaman ilçemiz tam anlamıyla kenetlendi. Deprem bölgesine yardım ulaştırabilmek için seferber olan vatandaşlar yardım toplama noktalarına akın etti.

Kaman, deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferber oldu. Vatandaşlar; Kaymakamlık, Belediye ve bireysel yardım organizasyonlarının öncülüğünde eşi görülmemiş bir yardımlaşma örneği sergilediler.

Ülkemiz için yüzyılın en büyük felaketi adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem ve ardından takip 2 Bin 724 artçı sarsıntılar nedeniyle; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkım meydana geldi.

13,5 Milyondan fazla insanımızın doğrudan, tüm ülkemizin de dolaylı olarak etkilendiği deprem felaketi sonunda toplam can kaybımız şu AFAD verilerine göre 31 Bin 643, yaralı sayımız ise 80 Bin 2778 olarak açıklandı. Yıkılan bina sayısı ise 6 Bin 444 olarak kayıtlara geçti.

Ülkemiz genelinde Valiliklerin koordinasyonunda AFAD tarafından organize edilen yardım toplama faaliyetlerinin yanı sıra da inisiyatif alan belediyelerimiz ile vatandaşlarımızda kendi çabaları ile depremden zarar gören vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere ayni yardım malzemelerinin yanı sıra nakdi yardımlarda topladılar.

Kaman ilçemizde de Kaymakamlık ve Belediyenin koordinasyonunda Kaman ilçe stadyumunda yardım toplama merkezi oluşturuldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli ve gönüllü Kaman halkının yoğun çalışmaları sonucu Kaman halkı tarafından bağışlanan su, gıda, temel ihtiyaç maddeleri ile kurtarma çalışmalarında kullanılacak alet ve ekipmanlar paketlenerek 4 ayrı tıra yüklenerek bölgeye gönderildi.

Öte yandan, 10 ilimizde büyük bir yıkım yapan deprem felaketi nedeniyle sosyal medyada yardım taleplerinin artması üzerine Kaman merkez ve ilçemize bağlı tüm köylerimizde halkımız ayağa kalktı. Yardımlar çığ gibi büyüyerek, büyüklü küçüklü yardım organizasyonları yapılarak, tamamen gönüllü hayırsever insanlarımızın çabası ile yüzlerce araçlık malzeme toplandı. Gönüllü ekipler sevkiyat için 24 saat aralıksız çalışırken; depremzedelerin ihtiyaç duyduğu yiyecek, içecek, giyinme, barınma, tıbbi malzeme ve benzeri yüzleri çeşit ihtiyaç malzemesi bölgeye gönderildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Mart Ayı Belediye Meclisi Toplandı

Çok sayıda Kamanlı hemşerimiz destek için deprem bölgesine giderken, iş makinesi sahibi hemşerilerimiz ise araçları ile arama kurtarma faaliyetlerine katıldılar. Kaman’dan bazı dernek ve hayırseverlerimiz aşevi kurarak kendi imkânları ile depremzedelere yemek ve sıcak çorba ikramı yapmaktalar.

Ayrıca, kendi araçları ile yardım taşıyan gönüllülerimiz boş dönerken bölgeden ayrılmak isteyen depremzedelere ücretsiz ulaşım desteğinde de bulunmaktalar. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.