Kaman’da ilk Arpa hasadı yapıldı

TMO alımlara başlamadı, fiyat belli değil, esnaf emanete alıyor…

12.06.2019
961
A+
A-

Kaman’da hububat ürünlerinden Arpa’nın hasadı bu hafta Savcılı, Değirmenözü, Kargınkızıközü ve Irmak Bucağında başladı. Çiftçilerimizin heyecanla bekledikleri, alın terlerinin karşılığını görecekleri hasat mevsimi arpaların biçilmesiyle başladı.

Arpa hasadının önümüzdeki haftalarda tamamlanması beklenirken, çiftçilerimiz buğdayın ise arpa hasadının tamamlanmasının hemen ardından hasat olgunluğuna gelmesini beklendiklerini belirtiyorlar.

Çiftçilerden ve zahireci esnafından edinilen bilgiye göre, ilçemiz genelinde başlayan hasat mevsiminde üreticiler yine umduklarını bulamadı. Önemli bir rekolte kaybı olmamasına karşın, piyasa fiyatının belirlenememesi kimseyi memnun etmedi.

Savcılı-Toklümen bölgesinde arazisine ve tarlasına göre dekarda 200 ila 300 kilo civarında ürün hasat edilirken, TMO’nun açıkladığı Bin 100 Liranın tatmin edici olamadığı belirtilmekte.

Nakliye ve masraflarda düştüğünde arpanın bir getirisi kalmadığını belirten üreticiler, TMO’nun henüz alıma başlamasından dolayı ürünlerini kantara çekerek esnafa emanete verdiklerini belirtmekteler. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sayı 972 Sayfa 1
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.