Kaman’da Vefa Sosyal Destek Grubu Kuruldu

Kaman Kaymakamlığı koordinesinde oluşturulan “65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu”na Kaman İlçe Müftülüğü de destek verdi.

31.03.2020
1.277
A+
A-

Kaman Kaymakamlığı koordinesinde oluşturulan “65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu”na Kaman İlçe Müftülüğü de destek verdi.

Kaman’da görev yapan İmam Hatiplerin gönüllü olarak bu organizasyona destek verdiklerini belirten Diyanet Sen Kaman İlçe Temsilcisi Saffet Akdağ’ın verdiği bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 81 ilde hizmet yürüten din görevlileri, İçişleri Bakanlığınca oluşturulan “65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu” çalışmaları kapsamında, Kaman Kaymakamlığı koordinesinde vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Sendika Temsilcisi Akdağ, açıklamasında; “Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması üzerine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, din görevlilerine; ‘Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olalım,’ talimatı vermişti. Başkan Erbaş’ın talimatı üzerine 81 ilde harekete geçen din görevlileri, ‘65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu’ çalışmaları kapsamında vatandaşlara evlerinde hizmet vermeye başladı.

İhtiyacı olan vatandaşlarımız Vefa Destek Grubuna 0386 712 66 11, 0386 712 61 61, 112 Acil Servis, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma İmdat numaralarından telefonla ulaşabilirler.

İlçemizde Kaman Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa ekibi çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. İlçe müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kaman Şubesi olarak, personellerimiz İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar gönüllü Vefa Ekibi olarak bu faaliyette yer almaktadır.

65 yaş üstü ve gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza hizmet etmeyi tamamıyla gönüllülük esasına dayanarak bir vefa borcu bilerek yapmaktadırlar.

Grupta yer alan din görevlileri, emniyet ve jandarma personelleri virüse karşı risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor.

Diyanet Sen Kaman İlçe Temsilciliği olarak ülkemizin zor ve sıkıntılı bir süreçten geçti bu dönemde bir üzerimize düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmekten imtina etmeyeceğiz,” dedi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Festivale Davet
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.